Manifestacija za otvaranje rekonstruisanog trga: „Bečej noću“ bez saobraćaja u centru

  12 jun 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Brojne ulice u centru Bečeja biće zatvorene u subotu, 17. juna, uoči i za vreme manifestacije „Bečej noću“ koju lokalna samouprava priprema za otvaranje delimično rekonstruisanog gradskog trga – fonatne još nisu izgrađene, trg nije u celosti popoločan.

Već od 7 sati ujutro Bečejci neće moći da voze automobile i da parkiraju ispred autobuske stanice, između zgrada PIK-a i opštine, „Maxija“ i kod robne kuće, jer su ti parkinzi predviđeni za takozvane VIP goste, a i ta ulica će biti zatvorena za saobraćaj. Od 14 sati saobraćaj će biti zaustavljen i na Glavnoj ulici od Trga oslobođenja do Danila Kiša, u Danila Kiša od Zelene do Glavne, na raskrsnici Dositejeve i Gerberove, u Dositejevoj do ugla sa ulicom Danila Kiša, u Novosadskoj od Zelene ulice do Pogače, u Zelenoj od Novosadske do Uroša Predića, u ulici Uroša Predića od Zelene do trga, u Braće Tan, u delu Gerberove ulice od Dositejeve ka gradskog trgu.

Za taksi vozila parkiranje će biti omogućeno između banke Intesa i Vojvođanske banke.
Vozila koja su se uputila u Bečej biće preusmerena iz pravca Bačke Topole, Sente, Novog Sada i Srbobrana ka ulici Hajduka Veljka, a iz te ulice na hipodrom, gde su predviđena mesta za parkiranje za posetioce programa „Bečej noću“. Osim na hipodromu, predviđeni su i parkinzi kod hotela i sportskog centra. Organizatori mole Bečejce da se na manifestaciju upute peške, zbog izbegavanja gužvi prilikom parkiranja.
Publika na program „Bečej noću“ se očekuje na ograđenom trgu, kako je novinarima saopšteno, u skladu sa bezbednosnim planom. Na koncerte će se moći ući na šest „kapija“: ispred zgrade opštine su predviđena dva ulaza – jedan za VIP goste – biće ulaza kod pravoslavne crkve iz pravca Tehničke škole, iz ulice Braće Tan, iz pravca pozorišta i iz Glavne ulice iz pravca robne kuće.

Na trg će biti zabranjeno unošenje pića i predmeta koji mogu da ugroze bezbednost ljudi. Šankovi sa pićem biće postavljeni oko ograđenih o obezbeđenih mesta / rupa za fontane.
O bezbednosti i o javnom redu i miru brinuće se redari, policija, i služba za obezbeđenje firme IPON.
Program na trgu počinje u 19.30 časova nastupom benda „Maljčiki“, potom će nastupiti grupa iz Mađarske „Anna and the barbies“, sledi  „Van Gogh“ i posle ponoći vatromet i koncert „Plavog orkestra“. Program će voditi ekipa Državnog posla. Pre koncerata na trgu, u 17.30 časova će u Gradskom pozorištu biti održana tribina o muzičaru Vladi Divljanu i tom prilikom će biti postavljena i spomen ploča u znak sećanja na velikana jugoslovenske pop muzike.

Organizatori očekuju oko 12.000 hiljada posetilaca na program „Bečej noću“, koji se finansira iz donacija lokalnih privrednika i kompanija koje posluju na teritoriji opštine. Po prvobitnim procenama, cena manifestacije trebalo je da bude oko 50.000 evra, a po sadašnjim podacima novinara, reč je o oko 42.000-43.000 evra.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija