Škole u Bečeju i Radičeviću: U školske klupe u novim učionicama

  01 septembar 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Sanacija školskih zgrada Osnovne škole „Zdravko Gložanski“ u Bečeju i Radičeviću započeta je u junu mesecu, nakon završetka školske godine i deca su danas (1. septembra) sela u školske klupe u osveženom i saniranom objektu u Bečeju, a u Radičeviću je – po informacijama od 28. avgusta – postojala mogućnost da zbog završetka radova školska godina počne tek u ponedeljak, 4. septembra.

Projektom je bila predviđena kompletna sanacija zgrade škole u Bečeju, a slično i u Radičeviću: promena prozora na zgradi škole, rekonstruisanje krova, zamena podova, oluka, krečenje učionica, rekonstrukcija fasade objekata itd.
U idejnom projektu sanacije zgrada koji je izradio „Hidroprojekt Milan Đatkov“ d.o.o. iz Bečeja, piše da je planirano pretresanje krovne konstrukcije, uz obaveznu zamenu svih letava, zamena oluka i opšivki, presecanje svih zidova prizemlja, obijanje vlažnog i dotrajalog maltera sa zidova i ponovno malterisanje nakon isušenja, rušenje i ponovna izrada podova u prizemlju, zamena podnih obloga u svim prostorijama, popravka stolarije, zamena pojedine stolarije, bojenje stolarije, bojenje unutrašnjih zidova i plafona, kao i fasada.

Ugovor odložio početak radova

Paralelno sa sanacijom objekta škole „Zdravko Gložanski“ u Bečeju trebalo je da bude urađena i rekonstrukcija Dositejeve ulice. Opština je od Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine za taj posao dobila 38,6 miliona dinara. Prema najavama iz lokalne samouprave, nakon okončanja procesa javne nabavke u vezi sa rekonstrukcijom Dositejeve, radovi u toj ulici trebalo je da budu započeti početkom avgusta i da budu završeni do početka školske godine, međutim, rekonstrukcija ulice do početka septembra nije započeta. Prema informacijama iz lokalne samouprave, rekonstrukcija Dositejeve trebalo bi da bude započeta 15. septembra, a početak radova kasni zbog potpisivanja ugovora sa nadzornim organom.
Pre toga, za nekoliko dana, trebalo bi da bude nastavljeno presvlačenje ulice Zmaj Jovine novim asfaltnim slojem – prošle godine je urađeno 900 metara, a sada će biti nastavljeno do kraja ulice (do ogledala), kao i presvlačenje asfaltom ulice Stevana Kojića.

Rok za izvođenje radova je 60 dana.
Posao vredan oko 30 miliona dinara dodeljen je grupi ponuđača na čelu sa firmom „Aingor” iz Kragujevca, s čijim je predstavnikom predsednik opštine Dragan Tošić u aprilu mesecu potpisao ugovor u Ministarstvu privrede. Lokalna samouprava je deo novca, 13 miliona dinara, dobila na konkursu Ministarstva privrede, a preostalih 18 miliona dinara je bilo predviđeno u opštinskom budžetu prošle godine.
Rekonstrukcija zgrada ško-le odložena je krajem prošle godine, kada je odlukom naručioca poslova, Ministarstva privrede, posao u postupku javne nabavke, prema kriterijumu najniže ponuđene cene, dodeljen grupi ponuđača, firmama „Aingor“ i „Sloga construction“ iz Kragujevca, ali je ponuđač GP Novi Bečej zatražio zaštitu prava.                      

R.M.Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija