NDNV: Ponovo uništena tabla udruženja

  15 septembar 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Tokom vikenda je ponovo, po ko zna koji put, uništena tabla sa natpisom Nezavisnog društva novinara Vojvodine ispred naše kancelarije u Zmaj Jovinoj ulici u Novom Sadu.

Tabla je iškrabana do neprepoznatljivosti, a dva dana ranije je na njoj osvanula i nalepnica na kojoj je prekriženo lice programskog urednika NDNV-a Dinka Gruhonjića uz tekst „Miletićev a ne Dinkov grad“.
Tabla sa natpisom NDNV-a, kao i naše poštansko sanduče, mnogo puta su bili na meti nasilnika, a rukovodioci našeg udruženja i naši saradnici dugo su već, a u poslednje vreme intenzivirano, predmet velikog broja pretnji smrću i drugih verbalnih napada.
Jasno je da su kontinuirani incidenti deo sistematskog pritiska na naše udruženje, a u sklopu ukupnih pritisaka na sve organizacije i pojedince koji imaju kritički otklon prema vlasti.
I ovaj incident ćemo prijaviti policiji i drugim nadležnim organima, ali nažalost bez velikih očekivanja da će počinilac biti pronađen i primereno kažnjen, jer do sada niti jednom niko za napade na NDNV i pretnje nama i našim saradnicima – nije odgovarao.

Novi Sad, 11. septembar 2017.
Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija