Međunarodni turnir „Klisa 2010“: Prvenac Stojkova

  19 mart 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prošle nedelje u Novom Sadu je održan međunarodni tunir „Klisa 2010“ za poletarce, mlađe i starije pionire, kadete i juniore koji je okupio 652 takmičara iz 64 kluba iz čak devet zemalja (Rusija, Nemačka, Rumunija, Mađarska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Hrvatska i Srbija). Na izuzetno jakom turniru nastupilo je i 15 džudista Mladosti koji su osvojili 8 medalja (1-1-6).

Jedinu zlatnu medalju u Novom Sadu, prvu u karijeri, osvojio je poletarac Aleksandar Stojkov u kategoriji do 32 kilograma. Srebrom se okitio stariji pionir Dušan Dragović (+73 kg), dok su bronzana odličja pripala poletarcima Dušanu Majstoroviću (do 38 kg) i Borisu Vračariću (+42 kg), Milici Grbić (mlađa pionirka, +52 kg), Aleksi Markoviću (stariji pionir, do 42 kg), Robertu Sabou (do 55 kg) i juniorki Jasmini Hrnčić u kategoriji do 70 kilograma.
- Izuzetno sam zadovoljan kako su naši džudisti radili na ovom veoma kvalitetnom turniru. Konkurencija je bila jaka u svim kategorijama, pa se osam osvojenih medalja mogu smatrati uspehom, pogotovo jer u Novi Sad nisu išli Nemanja Farkaš, Kornel Sabo, Nemanja Grbić i Bojan Marticki. Neki novi klinci su iskoristili šansu i opravdali poverenje. Drago mi je što u prvi plan iskaču i nova imena kao što su Stojkov, Majstorović i Vračarić. Raduje me i povratak Hrnčićeve koja je posle više od godinu dana učestvovala na nekom takmičenju i odmah se okitila medaljom - rekao je Milorad Lončarević, nosilac crnog pojasa četvrti DAN, trener DžK Mladost.
Narednog vikenda u Stepanovićevu će biti održano Prvenstvo Vojvodine za mlađe i starije pionire. Lončarević od svojih pulena očekuje osvajanje pet medalja i još barem dva-tri četvrta ili peta mesta koja, pored osvajača medalja, obezbeđuju plasman na državno prvenstvo.
S.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija