Direkcija za izgradnju - Krpljenje rupa

  19 septembar 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Posao krpljenja udarnih rupa u opštini Bečej dobila je firma „Vojvodinaput-Bačkaput“, a radovi su trebali da budu započeti ove nedelje.


Procenjena vrednost radova u postupku javne nabavke bila je 2.093.259 bez PDV-a, a prijavila su se dva zainteresovana ponuđača, dok je treći odbijen jer je ponuda bila iznad procenjene vrednosti. Ugovor je sklopljen sa preduzećem „Vojvodinaput-Bačkaput“, koje je dalo najbolju ponudu u visini od 1.893.800 bez PDV-a, a ugovor važi godinu dana ili do finansijskog ispunjenja.


„Kao i prošle godine krpljenje udarnih rupa ćemo raditi i u gradu Bečeju i u naseljenim mestima, a akcenat će se staviti na Sojarski put i očekujem da tu ulicu dovedemo u funkciju. Za ovaj posao je obezbeđeno oko 260 tona asfaltne mase“, rekao je direktor nadležnog javnog preduzeća, Direkcije za izgradnju Goran Matić.


S obzirom na to da je sa ovom putarskom firmom ranijih godina Direkcija za izgradnju imala problema, upitan da li je zaostalo dugovanje ovoj firmi plaćeno i šta je sa tužbom koju je firma „Vojvodinaput - Bačkaput“ najavila protiv Direkcije, Matić je odgovorio: „Kad smo 2012. godine došli na ove pozicije zatekli smo dug prema firmi ’Vojvodinaput-Bačkaput’ za Iđoški put. Do sada lokalna samouprava je izmirila oko 9 miliona dinara i ostalo je da se plati još 655.000 dinara. To ćemo uraditi do kraja godine. Sa druge strane firma je obustavila tužbu, ni kamatu nije obračunala do sada i zaista smo naišli na korektan odnos prema nama“.

 

Obnova stadiona


Obnova gradskog fudbalskog stadiona uprkos najavama još nije započeta, ali će biti za oko dve nedelje, rekao je Matić.


Izvođač radova, građevinska firma „Čiv-Grasiokomerc“ iz Novog Sada je 5. septembra Fondu za kapitalna ulaganja Vojvodine (Fond je obezbedio veći deo novca) dostavila bankarsku garanciju i očekuje se da Fond u roku od sedam dana od dostavljanja bankarske garancije uplatiti avans izvođaču.


„Na moje insistiranje smo produžili rok važenja garancije do 31. oktobra, jer nemamo tačnu informaciju kada će avans biti prebačen izvođaču. Direkcija je Fondu dostavila potrebnu dokumentaciju, naše učešće od 600.000 dinara postoji u programu poslovanja Direkcije, tako da je sa naše strane sve urađeno kako treba“, rekao je direktor Direkcije za izgradnju.


Vrednost projekta obnove gradskog fudbalskog stadiona je oko tri miliona dinara, od čega je Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine još 2012. godine odobrio 2,4 miliona dinara.

 

Sanacija mostića


Saniranje mostića u Lovačkoj ulici, u neposrednoj blizini gradskog fudbalskog stadiona, koji je već duže vreme oštećen i predstavljao je ozbiljnu opasnost za bezbednost saobraćaja i za pešake, započeto je 9. septembra i trebalo bi biti završeno u roku od 20 radnih dana. Izvođenje radova je u postupku javne nabavke povereno firmi DTD VPD „Srednja Bačka“ iz Bečeja, sa kojom je ugovor potpisan 18. avgusta. Ugovorena vrednost radova je 498.994 dinara bez PDV-a, a izvođač je u okviru tog iznosa dužan da izradi projekat sanacije.


Sanaciju mostića, to jest cevastog propusta u Lovačkoj ulici finansira Direkcija za izgradnju opštine.


LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija