Druga liga Srbije: Malodušnost Jedinstva

  12 mart 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Rukometaši Jedinstva iz Bačkog Petrovog Sela su prošle subote pružili još jednu lošu partiju i sasvim zasluženo su poraženi od ekipe Metalca sa 21:26 (10:13).

Gosti su već u 13. minutu igre imali prednost od tri gola razlike (4:7) i to vođstvo uspeli su da održe do kraja poluvremena. U prvom delu Jedinstvo je igralo bezidejno u napadu, sa mnogo tehničkih grešaka, a agresivnost koja ih je nekada krasila sasvim je izostala.
Ni u drugom delu nije bilo ništa bolje po domaće rukometaše, ali su nekako uspeli da stignu do 15:16. U tim trenucima utakmica se „lomila“, oko stotinu navijača u OSC „Mladost“ se ponadalo da je preokret moguć, ali je na scenu stupio sudijski par Mandić-Kovačić iz Novog Sada koji je sa nekoliko očiglednih odluka na štetu Jedinstva gostima dao „krila“ i samo deset minuta kasnije na semaforu je pisalo 16:23. Do kraja utakmice igralo se rekreativno, jer domaći rukometaši nisu imali snage i vere u preokret.
Najviše golova na utakmici postigao je Futožanin Slaviša Vojvodić (8), dok je najefikasniji u redovima Jedinstva bio Bojan Kordulija sa sedam pogodaka. Goran Živkov Aksin postigao je pet, Zoltan Feldeši četiri, Marko Puhača dva, a Dejan Slavnić, Nemanja Višković i Đorđe Mitrović po jedan pogodak.
Goran Živkov Aksin, najiskusniji rukometaš u redovima Jedinstva bio je pun gorčine:
- Metalac nije bolja ekipa od nas, a izgubili smo jer ova naša omladina ne zna da igra. Nemaju u sebi nimalo živosti, a ni elana. Ne mogu da shvate da se rukomet igra srcem i da na terenu ne mogu da rade ono što hoće misleći da su najbolji na svetu. To mora da se promeni ako želimo ikoga da pobedimo.
U 21. kolu Jedinstvo je slobodno, a 20. marta gostuje ekipi Gradnulice.
- Ako u narednih desetak dana moji saigrači ne promene način razmišljanja i shvate da se na terenu do pobede mora mnogo boriti i natopiti dres, a ne samo izaći kao maneken, onda imamo šta da tražimo protiv Gradnulice. U suprotnom nemamo čemu da se nadamo.                

S.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija