Radovi u sportskom centru nakon rebalansa budžeta: Rekonstrukcija krova za 39 miliona dinara

  26 mart 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Za rekonstrukciju krova sportskog centra „Đorđe Predin Badža“ Uprava za kapitalna ulaganja krajem januara odobrila je nešto manje od 30 miliona dinara, a to je manje novca nego što se očekivalo za taj projekat.

„Pokrajina je odobrila oko 29,8 miliona dinara, a 9 miliona će da obezbedi lokalna samouprava. Mi smo planirali da to bude stopostotno pokrajinsko finansiranje, međutim, desilo se da je bilo manje sredstava ili mnogo dobrih projekata, pa su sve lokalne samouprave morale da povećaju svoje učešće u finansiranju projekata. Oko 27 odsto vrednosti projekta je udeo opštine, a 73 odsto je odvojila Uprava za kapitalna ulaganja.  Morali smo da rasporedimo pojedine iznose u budžetu, tako da smo neka sredstva koja smo predvideli za projektovanje objekata, odložili i ta sredstva smo opredelili za rekonstrukciju krova“, rekao je predsednik opštine Dragan Tošić.

Na sednici bečejskog parlamenta koja bi trebalo da bude održana početkom aprila, jedna od tačaka dnevnog reda će biti i rebalans opštinskog budžeta, kada će se u budžet uvrstiti iznos dobijen od pokrajine, ali i udeo opštine, a potom je na redu raspisivanje javne nabavke za radove na krovu. Prema procenama, rekonstrukcija krova trebalo bi da bude okončana do septembra meseca.

Sportski centar je izgrađen 1988. godine, od tada je krov delimično saniran jednom i, po proceni rukovodstva sportskog centra, 2018. godine je krajnje vreme za rekonstrukciju krovne konstrukcije.

Prema proceni direktora sportske ustanove Dejana Stanojeva, kroz taj objekat dnevno prođe oko 1.000 ljudi, to jest oko 30.000 osoba mesečno.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija