Okončan je proces zbog „bečejskog“ mosta koji je izgrađen u Adi: Bečej treba da plati pokrajini 40 miliona dinara

  20 novembar 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Opština Bečej po odluci suda treba da plati oko 40 miliona dinara pokrajini na ime pozajmice iz 2002. godine za most koji je umesto u Bečeju izgrađen u Adi, saopštio je danas predsednik opštine Bečej Dragan Tošić. „Sutra idem u Pokrajinski sekretarijat za finansije i razgovaraću sa sekretarkom za finansije da uradimo reprogram duga, a onda i da dug platimo na rate“, rekao je Tošić.

Podsetimo da je po pravnosnažnoj presudi Privrednog apelacionog suda od 17. januara ove godine opštine Bečej i Novi Bečej trebale su da solidarno plate oko 60 miliona dinara pokrajini, jer nisu vratile pozajmicu iz 2002. godine od oko 18 miliona dinara za troškove demontaže i transporta poklon mosta iz nemačkog grada Filshofen do Bečeja, koji su, međutim, tadašnje vlasti Novog Bečeja i Bečeja 2004. godine prepustili Adi, pa je izgrađen na Tisi između Ade i Padeja novcem države 2010. godine.

U februaru mesecu predstavnici lokalne vlasti saopštili su da opštinski pravobranilac priprema reviziju (vanredni pravni lek kojim nezadovoljna stranka može pobijati drugostepene presude i rešenja) na presudu po kom dva Bečeja treba da plate oko 60 miliona dinara pokrajini.

Ipak, epilog procesa je da JP Direkcija za izgradnju kao nosilac posla, opštine Bečej i Novi Bečej treba da plate iznos od ukupno 60 miliona dinara koji se deli na tri dela. „Opština Bečej mora da izdvoji otprilike 40 miliona dinara, a Novi Bečej treba da plati 20 miliona dinara“, rekao je Tošić.

Početkom godine je novinarima saopšteno da opština Bečej smatra da 60 miliona treba ravnopravno da dele dva Bečeja, s obzirom na to da JP Direkcija za izgradnju više ne postoji. „To nismo mogli na sudu da dokažemo. Mi smo tužili i Adu da ona plati most i mislimo da ćemo dobiti taj proces, te onda bi Ada nama morala da nadoknadi to što smo platili, ali ne mogu da garantujem da će to biti tako, sud odlučuje“, rekao je Tošić.

B.M.
 

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija