Od sutra i u Bečeju: Ugostitelji, ustanove kulture rade do 18 časova

  23 novembar 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Vlada Srbije propisala je nove mere u cilju sprečavanja širenja koronavirusa koje će biti na snazi od sutra, 24. novembra, u narednih deset dana.

Radno vreme restorana, kafića, barova, klubova, kladionica i tržnih centara skrećeno je do 18 časova.

Korišćenje maske je obavezno u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom kada nije moguće održavanje rastojanja od metar i po.

Zabranjena su javna okupljanja – više od 5 osoba – u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Od ove mere izuzete su radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri za koje važi ograničenje broja prisutnih osoba, tako da jednoj osobi „pripada“ minimum 4 kvadratna metra.
Predlaže se i rad od kuće ukoliko je to moguće.

Vlada je saopštila da će od sutra biti strogo kontrolisano nošenje maske u vozilima javnog prevoza, uz ograničenje maksimalnog broja putnika na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila, kao i stroga kontrola sprovođenja kućne izolacije i drugih protivepidemijskih mera koje su na snazi.

S tim u vezi je danas Opštinski štab za vanredne situacije doneo zaključak kojim se menja zaključak od 16. novembra, te je od sutra radno vreme ugostiteljskih objekata (restorana, kafića, barova, klubova), trgovinskih centara, pozorišta, bioskopa i drugih ustanova kulture i priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću, izuzev radnog vremena ugostiteljskih i drugih objekata koji obavljaju dostavu hrane, do 18 časova.

Ograničen je broj gostiju za jednim stolom na dva, osim ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova, ograničava se nivo buke ispod 40 decibela kako bi se izbeglo vikanje i glasan govor. Obavezno je nošenje maski za goste osim kad uzimaju hranu i piće, pojačana dezinfekcija i čišćenje prostorija, čišćenje i brisanje stolova, naslona stolica koji se dodiruju rukama i šankova. Potrebno je da broj gostiju bude toliki da za jednog može da se obezbedi 4 kvadratna metra.

Ove mere stupaju na snagu 24. novembra i traju do 3. decembra.

Odeljenju za Urbanizam, građevinarstvo, komunalne poslove, saobraćaj i inspekcijski nadzor Opštinske uprave opštine Bečej naloženo je da pojačano nadzire primenu mera.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija