Zvanični podaci o kovidu-19 u Bečeju: Testiran 171 građanin, 191 aktivan slučaj

  24 novembar 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U poslednja 24 časa u kovid ambulanti Doma zdravlja brzim serološkim testom testirano je 29 građana, od kojih je 13 pozitivno na kovid-19.

Urađeno je 47 antigenskih testova, od kojih je 17 pozitivno.

U poslednja 24 časa stigao je 21 rezultat PCR testa od Instituta za javno zdravlje Vojvodine od kojih je 6 pozitivno na kovid- 19.

Uzorkovano je 95 PCR testova i poslato na analizu u Institut za javno zdravlje Vojvodine, saopštio je Štab za vanredne situacije opštine Bečej koji podatke dobija iz Doma zdravlja.

U poslednja 24 časa nijedna osoba nije upućena u bolnicu.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine na teritoriji opštine Bečej na današnji dan (24. novembar) registrovan je 191 aktivni slučaj zaraženih kovidom-19.

Ukupan broj pozitivnih na novi koronavirus testiranih u kovid ambulanti Doma zdravlja na brzom testu od sredine juna do 24. novembra u opštini Bečej je 273.

Građani za koje se sumnja da su zaraženi, kao i lica za koje se sumnja da su bila u kontaktu sa zaraženim licima, stavljeni su u četrnaestodnevnu izolaciju, saopštava svakodnevno Štab za vanredne situacije opštine Bečej.

Redakcija Bečejskog mozaika danas je prvi put objavila podatke zaraženih i izolovanih đaka i zaposlenih u opštinskim školama i u predškolskoj ustanovi (https://becejski-mozaik.co.rs/vesti/12606-becej-najvise-zarazenih-djaka-u-srednjim-a-najvise-zaposlenih-u-osnovnim-skolama) iz zvaničnog izvora, te postoji verovatnoća da će se ti podaci svakodnevno saopštavati iz lokalne samouprave.

Uprkos tome što danima pokušava da iz više zvaničnih izvora dobije podatke o zaraženima u Gerontološkom centru, redakcija Mozaika u tome do danas uveče nije uspela.

Prema nezvaničnim podacima, u objektima Gerontološkog centra u opštini, pre svega u centralnom objektu u Bečeju, ima više desetina pozitivnih na koronavirus (korisnici i zaposleni).

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija