Informacije o koronavirusu: U Bečeju još 40 zaraženih – 268 aktivnih slučajeva

  25 novembar 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U poslednja 24 časa na teritoriji opštine Bečej kod 40 građana je potvrđeno prisustvo koronavirusa, tri osobe su upućene u bolnicu, a testirano je ukupno 135 građana.

U kovid ambulanti Doma zdravlja testirano je serološkim brzim testom 14 građana, od kojih je 6 pozitivno na kovid-19.

Urađeno je 70 antigenskih testova od kojih je 28 pozitivno.

Iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine stiglo je 7 rezultata PCR testa, od kojih je 6 pozitivno na kovid- 19.

U poslednja 24 časa tri osobe su upućene na hospitalizaciju.

Uzorkovan je 51 PCR test i poslato na analizu u Institut za javno zdravlje Vojvodine, saopštio je Štab za vanredne situacije opštine Bečej koji podatke dobija iz Doma zdravlja.

Prema podacima dobijenim od Instituta za javno zdravlje Vojvodine na teritoriji opštine Bečej na današnji dan (25. novembar) registrovano je 268 aktivnih slučajeva zaraženih kovidom-19. Juče je na teritoriji opštine bio registrovan 191 aktivan slučaj, a današnji broj pozitivnih na PCR i na antigenskim testovima je 40.

Redakcija Bečejskog mozaika dva dana pokušava da dođe do informacija o tome koliko ima zaraženih korisnika i zaposlenih u Gerontološkom centru Bečej. Toj ustanovi upućen je i zahtev za slobodan pristup informacijama od javnog značaja s napomenom da se na pitanja odgovori po hitnom postupku, međutim, do 25. novembra uveče odgovori nisu dobijeni. Protokol nalaže da Gerontološki centar zatraži odobrenje od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pre komunikacije sa novinarima.

Odgovori na pitanja redakcije do danas uveče nisu dobijeni ni od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koje je nadležno za ustanove socijalne zaštite.

Prema nezvaničnim informacijama iz više izvora, u objektima Gerontološkog centra juče je broj pozitivnih na testovima na koronavirus bio ukupno 80 (korisnici/zaposleni).

Štab za vanredne situacije opštine Bečej saopštio je da su građani za koje se sumnja da su zaraženi, kao i lica za koje se sumnja da su bila u kontaktu sa zaraženim licima, stavljeni u četrnaestodnevnu izolaciju.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija