Koronavirus: Stagnira broj zaraženih u opštini Bečej

  08 februar 2021
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U kovid ambulanti Doma zdravlja od 1. do 8. februara uveče antigenskim testom testirano je 190 građana, a 26 rezultata je bilo pozitivno na kovid-19.

Uzorkovano je ukupno 87 PCR testova i poslato na analizu u Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine za 8 dana stiglo je 77 rezultata PCR testa – 11je pozitivno na kovid-19.

Građani za koje se sumnja da su zaraženi, kao i lica za koje se sumnja da su bila u kontaktu sa zaraženim licima, stavljeni su u četrnaestodnevnu izolaciju.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine, u epidemiji kovid-19 u opštini Bečej zaključno sa 8. februarom obolelo je ukupno 1.494 ljudi.

Broj registrovanih aktivnih slučajeva zaraženih kovidom-19 8. februara bio je 118, saopštio je Štab za vanredne situacije opštine Bečej. Dana 6. februara broj aktivnih slučajeva bio je 132, a 31. januara 118.

Na Punktu za imunizaciju građana protiv kovida-19 u sportskom centru poslednju put je organizovana vakcinacija građana 2. februara (prošlog utorka) kada je 45 građana (stariji od 65 godina) vakcinisano kineskom vakcinom kompanije Sinofarm. Od tada do danas, 8. februara, nije bilo imunizacije građana.

Prema nezvaničnim informacijama redakcije Mozaika, sutra bi trebalo da bude započeta revakcinacija, međutim, Štab za vanredne situacije opštine Bečej do danas nije ništa saopštio o tome.

Do sada je oko 1.800 građana opštine Bečej primilo prvu dozu vakcine kompanije Sinofarm.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija