Intervju sa Draganom Kovačevim, predsednikom OFK Bečej 1918: Pripreme fudbalera počinju sutra

  24 januar 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Jesenji deo prvenstva u međuopštinskoj ligi Vrbas-Titel-Žabalj bečejski fudbaleri su završili na drugoj poziciji, sa 5 bodova zaostatka iza prvoplasiranog Hajduka iz Čuruga. U stopu ih prate Mladost Radost iz Srbobrana koja ima svega bod manje od Bečeja, i Obilić iz Zmajeva koji za bečejskim timom zaostaje 5 bodova. Trenutno je pauza u prvenstvu, a pripreme ekipe počinju sutra, 25. januara, kada je planirano da trener Dalibor Novčić izvrši prozivku igrača.

O pojačanjima, rekonstrukciji tribine, futsalu, razgovarali smo sa predsednikom kluba, Draganom Kovačevim.

Kako gledate na proteklu polusezonu? Da li su ambicije kluba iste kao na početku sezone?

Naš cilj je, svakako, da budemo prvi. To je i način da budemo oprezniji, da održimo formu. Sistemom „lako ćemo” s obzirom da prve četiri ekipe idu dalje, nećemo daleko dogurati. Prvih šest ekipa u ligi je dosta izjednačeno, i tu svako svakog može da pobedi. Eto, u meču sa liderom tabele, Hajdukom iz Čuruga, pokazalo se da smo stvarno bili bolji rival, iako smo izgubili rezultatom 1:0. Istovremeno, pobedili smo Hajduk iz Zmajeva, i iskreno ne znam kako smo ih dobili. Ekipe su, kažem, vrlo ravnopravne.

Najavljena su bila neka pojačanja…

Imamo različite planove, ali jedino što je sigurno jeste da će nas napustiti Bojan Bilbija. Međutim, u odbranu nam se vraća Stefanović koji je bio povređen. U pitanju je zaista talentovan igrač, 95. godište, i mislim da može da nadomesti Bilbiju na toj poziciji. Što se tiče ostalih igrača, očekujem da će svi ostati. Uopšte, politika kluba je da zadržimo, odnosno vraćamo igrače iz našeg omladinskog pogona, i napravimo što jaču ekipu za budućnost. Ideja je da ne kupujemo igrače sa strane, i damo neke pare koje u stvari i nemamo. Pri tom, mi naše igrače poznajemo, znamo njihov kvalitet. Sve su to deca koja su bila u većim klubovima, recimo, u Spartaku, Vojvodini. Uz to, mi smo jedini klub iz najnižeg ranga koji ima pionire i kadete koji se takmiče u tako visokom rangu. To mi jako čuvamo, jer takva takmičenja donose veliki kvalitet. Klinci izrastu u stvarno ozbiljne igrače.

Kako teku planovi u vezi sa rekonstrukcijom stadiona?

Još je prethodna uprava bila aplicirala kod Fonda za kapitalna ulaganja, i dobijena je saglasnost. Međutim, sredstva nisu uplaćena, ne znam iz kojih razloga. Mi smo ponovili kontakte sa Fondom, povodom stadiona, a pre svega tribine koja je zaista u lošem stanju. Ima indicija da će to u toku godine biti realizovano. Bilo bi to zaista lepo, i mislim da to klub zaslužuje, pošto se bliži i stogodišnjica kluba.

Dejan Stanojev je sportski direktor kluba, i istovremeno trener bečejske ekipe u futsalu. Postoji li, ipak, rivalitet između dva kluba? Futsal je postao vrlo popularan.

Ne, nikako. Mi smo baš nedavno pokazali kakvu saradnju imamo, odigrali smo prijateljski meč malog fudbala sa njima, u humanitarne svrhe. Tom prilikom smo izgubili. Međutim, planiramo da kada dođe lepo vreme odigramo sa njima i meč velikog fudbala. Da im se revanširamo, na našem terenu.
Za sada nije poznato kog datuma počinje prvo kolo (najverovatnije poslednjeg vikenda u februaru ili prvog vikenda u martu), kada će bečejske fudbalere ugostiti Obilić iz Zmajeva.

I.K.

 

 

Fudbal subotom

„Novina je da ćemo tražiti da se naše utakmice održavaju subotom, umesto kao do sada nedeljom. Iz jednog praktičnog razloga. Naime, u opštini imamo tri ekipe u istoj ligi. Tu je Petrovo Selo, Radičević, i tu smo mi. Napokon, tu je i Gradište koje je liga više. Znači, svi igramo u isto vreme. A mislim da bi trebalo da izađemo u susret ljubiteljima fudbala. Podnećemo pismeni zahtev i verujem da će nam Savez izaći u susret”, rekao je Kovačev.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija