Fudbal – MFL Bačka Topola – Mali Iđoš – Vrbas – Bečej – Srbobran: Petica Vojvodine iz Bačkog Gradišta

  17 april 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Fudbaleri iz Bačkog Gradišta su bili najubedljiviji u utakmici 11. kola Međuopštinske fudbalske lige Bačka Topola – Mali Iđoš – Vrbas – Bečej – Srbobran.

Oni su juče, pred svojim navijačima, savladali ekipu Budućnosti iz Savinog Sela sa 5:0 i tako su popravili utisak nakon poraza u nastavku prvenstvene trke, kada su na gostovanju u Srbobranu pretrpeli poraz rezultatom 2:1 od ekipe Mladost radost.

Preostala dva kluba iz opštine Bečej koja se nadmeću u ovom takmičenju su takođe zabeležila uspešne rezultate. Jedinstvo iz Bačkog Petrovog Sela je na svom terenu savladalo ekipu Pobede sa 2:1, a identičnim rezultatom Mladost iz Radičevića je pobedila goste iz Tomislavca. Pored toga sastali su se još Sloboda i Iskra 0:2 i Obilić i Mladost radost 2:2.

Inače, i Jedinstvo i Mladost su imali takođe neuspešan prolećni start. Jedinstvo je poraženo u Savinom Selu od ekipe Budućnosti sa 2:0, dok je Mladost izgubilo na gostovanju od Pobede sa 2:1. U okviru tog kola igrali su još Iskra i Tomislavci 2:1 i Sloboda iz Stare Moravice je izgubila pred svojim navijačima od fudbalera Obilića iz Zmajeva sa 2:0.

Bačkogradištanci su pre početka prolećnog dela prvenstva najavili borbu za prvo mesto i plasman u viši rang takmičenja, odnosno Područnu fudbalsku ligu, u kojoj su se nadmetali u sezoni 2012/2013. i 2013/2014.

U pauzi između prolećnog i jesenjeg dela prvenstva, koje su okončali na četvrtoj poziciji sa 17 osvojenih bodova, odnosno 3 boda zaostatka za vodećom Iskrom iz Kucure, uz 5 pobeda, 2 nerešena rezultata i 2 poraza i gol razliku od 20 datih i 8 primljenih golova, uprava kluba zahvaljujući inicijativi Gorana Kurdića je angažovala šestoricu novih igrača.

Pored toga, organizovane su kvalitetne pripreme i realizovano je ulaganje u infrastrukturu kluba. Neposredno pred početak prolećnog dela prvenstva postavljeni su reflektori na tribinama koji osvetljavaju glavni deo terena i stvaraju uslove da se treninzi mogu odvijati i u večernjim časovima. U planu je da se postave reflektori i sa druge strane terena i da se na taj način osvetli ceo teren.

Nakon ove pobede stiče se utisak da su fudbaleri Vojvodine konkretizovali svoju nakanu da osvoje prvo mesto. Trenutno zauzimaju treću poziciju sa 20 bodova koliko ima i četvrta Mladost radost iz Srbobrana. Prva je Iskra iz Kucure sa 26, drugi Obilić iz Zmajeva sa 23 boda, Jedinstvo je peto sa 19 bodova uz 5 pobeda, četiri nerešena i 2 poraza i gol razliku 22:11, a Mladost je osma sa 9 bodova uz 3 pobede i 8 poraza i gol razliku 14:32.

U narednom kolu sledećeg vikenda sastaju se:
Pobeda – Vojvodina
Iskra – Mladost
Tomislavci – Jedinstvo
Budućnost – Obilić
Mladost radost – Sloboda.

V.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija