Bečejski mozaik

Rok važenja prošlogodišnjih parking karte za osobe sa invaliditetom produžen je do kraja 2021. godine.

U Bečeju je za 48 sati antigenskim testom testirano 94 građana, a 42 rezultata je bilo pozitivno na kovid-19 (44,6 odsto).

Medicinski deo Kriznog štaba zatražio je na današnjoj sednici da se uvede potpuno zaključavanje, a konačna odluka biće doneta kroz nekoliko dana, preneo je novinarima posle sednice pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

U opštini Bečej raste broj zaraženih koronavirusom: 27. februara je broj registrovanih aktivnih slučajeva zaraženih kovidom-19 160, a pre četiri dana (23. februara) ih je bilo 114.

U Srbiji su poslednjih dana sve učestalije informacije da su pojedini građani zaraženi i nakon što su primili prvu dozu vakcine protiv koronavirusa. Takvih informacija ima i u Bečeju.

U parku kod Dečjeg dispanzera nedavno su orezivana i isečena stabla u režiji Javnog preduzeća Komunalac.

Vazduh u Bečeju danas je nezdrav je za osetljive grupe stanovništava, a nivo otrovnih čestica je 120 prema podacima sajta ErVižual (AirVisual).

Na sednici Skupštine opštine 11. februara razrešeni su predsednik i članovi Upravnog odbora Ustanove za sportsku i kulturnu aktivnost omladine „Đorđe Predin Badža“ Dejan Stanojev (predsednik), Miloš Andrić i Željko Kovačev.

Agencija za sprečavanje korupcije ukazala je javnim funkcionerima da je, u skladu sa Zakonom o sprečavanju korupcije, koji je u primeni od 1. septembra 2020. godine, rok za vanredno prijavljivanje imovine i prihoda 15. maj sa stanjem na dan 31. decembra prethodne godine, ukoliko je došlo do bitnih promena u odnosu na podatke iz prethodno podnetog izveštaja.

Lokalna samouprava će u školskoj 2020/2021. godini sa po 8.000 dinara mesečno – oktobar/jul umesto planiranih 60, stipendirati 88 studenata sa teritorije opštine. Konačna rang-lista studenata koji će da dobiju stipendiju, objavljena je na sajtu opštine Bečej http://www.becej.rs/wp-content/uploads/2021/02/konacna-rang-lista-studenata-srpski.pdf.

Naslovi

No result...

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija