Sezona kupanja: Otvaranje bazena početkom juna

  22 maj 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Pripreme za predstojeću sezonu kupanja na otvorenim bazenima Centra za sportsku i kulturnu aktivnost omladine „Đorđe Predin Badža“ su u toku, ali još nije poznat datum kada će kapije kompleksa sa bazenima biti otvorene za građane.

„Pripreme za letnju sezonu na otvorenim bazenima traju već mesec dana i bazeni će biti spremni 2. juna, jer nam dolazi jedna ekipa na pripreme, a za građane će bazeni biti otvoreni od 4. ili 11. juna, u zavisnosti od vremenske prognoze, jer moramo i o tome da vodimo računa i kalkulišemo, pošto jedan dan održavanja bazena – prečišćavanje, dezinfekcija, spasioci – košta između 10.000 i 20.000 dinara. Nadam se da će ovo leto biti lepše i da ćemo imati bolju sezonu od prošlogodišnje, jer od te sezone nismo imali očekivani prihod, a taj novac smo planirali da uložimo u uređenje ili nove sadržaje. Ideje imamo, ali osim novca nedostaje nam i prostora da ih ostvarimo“, rekao je direktor sportskog centra Dejan Stanojev.
Iako ni ove godine neće biti značajnijih ulaganja na otvorenim bazenima, Stanojev je rekao da će, osim uobičajenih aktivnosti spremanja, čišćenja, dezinfekcije i krečenja, biti uređen i odbojkaški teren. „Postavićemo dunavski pesak i napravićemo teren tako da odgovara propisima i standardima za takmičenja, a u toku su i pregovori sa odbojkaškim savezom da se u Bečeju organizuje turnir za odbojku na pesku i da ekipe dolaze ovde na pripreme. Postavićemo još klupa i žardinjere sa cvećem da oplemenimo prostor oko bazena. U okviru bazena će i ove sezone funkcionisati ugostiteljski objekti, a iznajmićemo i lokal koji je prošle godine koristio sportski centar. Konkurs je okončan 18. maja, ali još nije doneta odluka o tome kome ćemo iznajmiti lokal. Na taj korak smo se odlučili jer mislim da smo prošle sezone s tim kafićem bili u minusu, a ako ga iznajmimo, imaćemo prihod od zakupa prostora“, objasnio je direktor sportskog centra.
Temperatura vode u bazenima će i ove godine biti odgovarajuća, prečistač vode funkcioniše, analize kvaliteta vode će se raditi kontinuirano, a biće angažovano 8 ili 9 spasioca.
Cena dnevne ulaznice na bazen biće 150 dinara, kao i prošle godine, ali je moguće da cena sezonske karte za 35 ulazaka na bazen poskupi sa 3.000 na 3.500 dinara, a o tome još treba da donese odluku upravni odbor sportskog centra.
Što se tiče sportskog turizma i sportskih aktivnosti u sportskom centru, Stanojev kaže da postoji veliko interesovanje za korišćenje sportske hale i otvorenih i zatvorenog bazena i da očekuje dobru posećenost. On smatra i da je rekonstrukcija smeštajnih kapaciteta u objektu Gerontološkog centra, u tzv. Komarcu prošle godine bila pravi potez jer se uloženi novac vratio.
„Imaćemo dosta ekipa na pripremama, kojima pored sporske sale i bazena možemo da ponudimo i smeštaj u ’Komarcu’, gde imamo na raspolaganju 40 ležajeva. To je nešto što nam donosi prihod tokom čitave godine, a kapaciteti će i tokom leta biti popunjeni. Interesantni smo za pripreme sportista i za održavanje kampova“ rekao je Stanojev.

Lj.M.

Naslovi

Popularni Članci