Sportski centar: Berićetna sezona

  18 septembar 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Sezona na otvorenim bazenima Ustanove za sportsku i kulturnu aktivnost omladine „Đorđe Predin Badža“ zvanično je završena 31. avgusta, ali je građanima data mogućnost da bazene besplatno koriste do 15. septembra, a neiskorišćene pretplatne kartice su u upotrebi za zatvoreni bazen do 1. oktobra.

Direktor sportskog centra Dejan Stanojev kaže da je veoma zadovoljan letnjom sezonom na otvorenim bazenima.
„Trudili smo se da bazen, a i njegova okolina, budu uredni, redovno je rađena kontrola kvaliteta vode u bazenima i mislim da je sve bilo na visokom nivou. Ovog leta smo imali 22.500 prodatih pojedinačnih ulaznica, pored toga ima i pretplatnih karata, tako da je po našoj proceni tokom leta na otvorenim bazenima boravilo oko 41.000 ljudi. Zadovoljni smo i posećenošću i finansijskim rezultatom“, rekao je Stanojev.
Deo prihoda, 1,5 miliona dinara, već je investiran, a okrečene su i gotovo sve prostorije unutar objekta osim velike sale.
„Uradili smo prednji, stakleni deo krova koji je prokišnjavao i tu smo uložili oko 300.000 dinara, kupili smo i službeni auto, pošto je naše vozilo prošle godine dotrajalo i nije bilo više za korišćenje. Odobren je i naš projekat za energetsku efikasnost i radiće se zamena rasvete u objektu, u toku je javna nabavka i očekujemo da do sredine oktobra krenu radovi. Za to je odobreno oko šest miliona dinara od pokrajine, dok je tri miliona dinara naše učešće, polovinu će dati opština Bečej, a pola će uložiti sportski centar iz sopstvenih prihoda, tako da prihod koji smo ostvarili od ulaznica za otvorene bazene će se iskoristiti i u te svrhe. Takođe ćemo morati od tih sredstava da dodamo i za troškove za toplu vodu i električnu energiju, jer je novac od opštine za te namene već potrošen“, rekao je direktor sportskog centra.
Stanojev je zadovoljan i radom pansiona „Doma mladosti“, tzv Komarca, čiji su kapaciteti bili kontinuirano popunjeni zbog dolaska sportskih ekipa na pripreme u Bečej, koje su, pored sportskih sadržaja, koristile i smeštaj sportskog centra u kom se planiraju manja ulaganja.

Lj.M.

Naslovi

Popularni Članci