Leto u Bečeju: Počela sezona kupanja

  28 jun 2013
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Iako je planirano da sezona kupanja na otvorenim bazenima u sportskom centru, koji odnedavno nosi naziv Ustanova za sportsku i kulturnu aktivnost omladine Bečej „Đorđe Predin-Badža“, počne 1. juna, zbog vremenskih (ne)prilika to nije bilo moguće, a kasnili su i pripremni radovi.

„Zbog kišnih dana nismo stigli da uradimo sve što je bilo planirano, a pre otvaranja bazena treba da uradimo još analizu ispravnosti vode i da tretiramo zelene površine protiv krpelja, kako bi sve bilo spremno za letnju sezonu koja počinje 21. juna“, rekao je pre otvaranja bazena Zoran Grbić, direktor Ustanove za sportsku i kulturnu aktivnost omladine.
On je ranije objasnio da nisu planirana velika ulaganja, već će se sav raspoloživi prostor na kompleksu otvorenih bazena i oko njega urediti i očistiti, a posebna pažnja biće posvećena održavanju.
Uočljivo je da je osim zelenih površina na kompleksu bazena, posle nekoliko godina uređen i očišćen prostor pored ograde i na samom prilazu, zamenjene su pločice po obodu bazena i prelivne rešetke, a oko bazena je naneta obloga koja ne klizi. Posetiocima je na raspolaganju i više trščanih suncobrana (12 novih) i ležaljki (30 komada), koje se mogu zakupiti po ceni od 100 dinara. Tu je i nekoliko kompleta sa stolovima, klupama i suncobranima na travnatom delu kompleksa i u blizini bazena za decu, teren za basket, za odbojku i poligon za šah.
Uprkos najavi da će ulaznice na bazen imati bar kod, to se nije desilo, jer po rečima Grbića, uvođenje takvog sistema zahteva veću investiciju za koji ova ustanova nema novca.
Cena karte za dnevno i noćno kupanje je 150 dinara, grupna dnevna ulaznica za četiri osobe je 450 dinara, a cena sezonske karte za 35 ulazaka je 3.000 dinara, uz mogućnost otplate u tri rate preko sindikata, dok karta za 10 ulazaka staje 1.000 dinara. Novina je grupna ulaznica (za 10 osoba) po ceni od 1.200 dinara i karta za 18 ulazaka, koja staje 1.500 dinara.
Bazeni su tokom dana otvoreni od 9 do 19 časova, a noćno kupanje je omogućeno od 22 sata do dva časa posle ponoći. Ulaznice za bazen mogu da se kupe na blagajni Ustanove za sportsku i kulturnu aktivnost omladine Bečej „Đorđe Predin-Badža“.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci