Danas se formira izvršna vlast u Bečeju: Predsednik opštine ponovo Radojević, njegov zamenik Tošić

  10 jun 2016
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Izvršna vlast u opštini Bečej biće formirana danas, 10. juna (tada je Bečejski mozaik već na kioscima) na trećoj sednici Skupštine opštine Bečej. Predsednik Skupštine opštine Nenad Tomašević je za predsednika opštine predložio magistra poljoprivrednih nauka Vuka Radojevića (SNS) iz Bečeja, inače i aktuelnog prvog čoveka opštine od 2012. godine do danas, a kandidat za predsednika opštine za svog zamenika predložio je Dragana Tošića (elektrotehničar, 4. stepen, završio Srednju elektrotehničku školu u Vršcu) iz Bečeja, koji je u prethodne četiri godine bio njegov pomoćnik za organizacione poslove.

Predlozi Radojevića za članove Opštinskog veća su: dr Anđelko Mišković (doktor nauka, završio Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu), Dragan Kovačev (završio Višu ekonomsku školu u Novom Sadu), Svetlana Vuletić (diplomirana pravnica, završila Pravni fakultet u Novom Sadu), Miomir Jelenić (u svojoj biografiji navodi da je fakultet završio u Novom Sadu i da je po obrazovanju diplomirani ekonomista), Čaba Štefaniga (diplomirani inženjer poljoprivrede, završio je Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu) – ove osobe su i u prethodnom mandatu bile članovi opštinske vlade – Đuro Kričković (diplomirani ekonomista, Alfa univerzitet, Fakultet za trgovinu i bankarstvo, Beograd), Dejan Terzić (diplomirani profesor sporta i fizičkog vaspitanja, završio je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu), Igor Kiš, do sada savetnik predsednika opštine (sociolog i politikolog, završio je Szegedi Tudományegyetem u Segedinu, sada je na doktorskim studijama) i Karolina Smieško (diplomirana pravnica, završila je Pravni fakultet u Novom Sadu).
Opštinsko veće će, kao i do sada, u novom sazivu da ima 9 članova, međutim, ne navode se buduća zaduženja kandidata za članove Opštinskog veća.
Interesantno je da prethodni članovi Opštinskog veća nisu podneli izveštaj o radu u proteklom periodu, a ako jesu, javnosti nisu predstavljeni njihovi rezultati rada.
Za zamenika predsednika Skupštine opštine predložena (predlog je potpisalo 13 odbornika) je dosadašnja zamenica predsednika opštine Eržebet Kinka (nastavnica katoličke veronauke, završila je Višu teološku školu u Segedinu).
Na dnevnom redu sednice osim formiranja izvršne vlasti su i izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu opštine Bečej i odluka o završnom računu budžeta opštine Bečej za 2015. godinu. Prema podacima iz izveštaja o izvršenju budžeta, ukupni prihodi i primanja opštinskog budžeta 2015. godine su 944 miliona dinara, a sa prenetim sredstvima iz prethodne godine (268 miliona), to je ukupno 1,2 milijarde dinara. Ukupni izdaci budžeta bili su nešto više od jedne milijarde dinara. Budžetski deficit za 2015. godinu je 70 miliona dinara.
Na sednici bečejskog parlamenta odbornici bi trebali da usvoje izveštaj o poslovanju Narodne biblioteke za 2015. godinu, rešenja o imenovanju člana Nadzornog odbora Toplane, kao i člana Upravnog i Nadzornog odbora Narodne biblioteke.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci