Vodokanal: Bušenje bunara na čekanju

  27 jul 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Iako je sredinom juna prilikom informisanja javnosti o događajima koji su doveli do erupcije gasa tokom bušenja žutog bunara u Donjem gradu na konferenciji za novinare rečeno, a krajem juna to je potvrdio i direktor Vodokanala, da će najkasnije do sredine jula početi bušenje bunara bele vode na vodozahvatnom polju umesto neuspelog bušenja planiranog žutog bunara, taj posao još nije započet.

U Vodokanalu su rekli da se sada rade eksperimentalni poslovi u vezi sa rekonstrukcijom i revitalizacijom drugog bunara, a u zavisnosti od dobijenih rezultata će se raditi dalje.
„Dogovor o obeštećenju opštine za neizvršene poslove bušenja žutog bunara i dalje je na snazi, a u zavisnosti od raspoložive opreme i vremena izvođača, pristupiće se bušenju bunara na izvorištu. Pored toga čekaju se rezultati revitalizacije jednog starog bunara i za to postoji tehničko opravdanje, jer od tih rezultata će zavisi kako i na koji način će se pristupiti bušenju bunara“, objasnila je tehnička direktorka Vodokanala Svetlana Karabaš, ali nije mogla da kaže datum početka radova, osim da ne očekuje da će oni početi pre septembra.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci