PREDŠKOLCI NA TRGOVIMA: Rastimo uz ples

  13 jun 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Centar Bečeja je 30. maja bio stecište muzike i plesa, jer su tog dana na Pogači prvo plesali kadril učenici završnih razreda srednje škole, a potom, u popodnevnim časovima, na istom mestu svoj završni ples igrali su najmlađi stanovnici bečejske opštine u okviru manifestacije „Rastimo uz ples – predškolci na trgovima“, koju je organizovala Plesna asocijacija Srbije dece predškolskog uzrasta u saradnji sa dečjim vrtićima i opštinama.


Iako planirana za 1. jun, povodom obeležavanja Svetskog dana deteta, ova manifestacija je organizovana dva dana ranije kada je na trgu uz muziku za decu na desetak koreografija koje je osmislila Plesna asocijacija, plesalo 600 mališana iz Bečeja i Radičevića istovremeno sa još 250 svojih vršnjaka u Bačkom Petrovom Selu, Poljanicama i Bačkom Gradištu. I pored oblaka i kiše, mališani su svojim nasmejanim licima, radošću i žutim majicama stvorili prizor kao da se sunce spustilo na gradski trg.


U manifestaciji „Rastimo uz ples – predškolci na trgovima“ učestvovala su deca predškolskog uzrasta iz više gradova Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a bečejski predškolci su se u ovu međunarodnu manifestaciju uključili četvrti put.


LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci