Ustanova za sportsku i kulturnu aktivnost omladine „Đorđe Predin Badža“: Počela sezona kupanja

  13 jun 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Sezona kupanja na otvorenim bazenima Ustanove za sportsku i kulturnu aktivnost omladine „Đorđe Predin Badža“ startovala je 12. juna, kada je ulaz za sve posetioce bio slobodan. Bazeni će biti otvoreni od 9 do 18 časova, a noćni termin je od 22 sata do 2 časa posle ponoći. Cena ulaznice je ista kao i prošle godine, 150 dinara, a porodična ulaznica je 450 dinara. U ponudi je i karta za 10 ulazaka po ceni od 1.200 dinara ili za 18 ulazaka po ceni od 1.500 dinara. Za sezonsku ulaznicu treba platiti 3.000 dinara i ona podrazumeva 35 ulazaka na bazen, a može se kupiti i preko sindikalnih organizacija sa mogućnošću plaćanja u tri rate.


„Protekle dve-tri nedelje zaposleni u sportskom centru intenzivno su radili na uređenju i pripremanju otvorenih bazena. Planirali smo da otvaranje bude ranije, ali zbog vremenskih prilika odlučeno je da to bude 12. jun. Nadamo se da će ove sezone biti što više sunčanih dana jer je nama prodaja ulaznica za bazen glavni izvor prihoda“, rekao je nedavno imenovani direktor sportskog centra Dejan Stanojev. „Uloženo je dosta novca i truda u uređivanje kompleksa bazena da bi našim gostima i korisnicima pružili što bolji i kvalitetniji boravak. Imaćemo nove sadržaje, planiramo sportske i zabavne programe i tokom dana i u noćnim terminima. U okviru bazena će i ove sezone funkcionisati ugostiteljski objekti sa kojima imamo ugovor, a jedan lokal će držati i sportski centar. Trudili smo se da u skladu sa sredstvima kojima raspolažemo uradimo što više, staze oko bazena su ponovo premazane podlogom koja ne klizi, ofarbane su tribine, oko malih bazena su izbetonirane staze, postavljeni su trščani suncobrani, a postaviće se i cvetne oaze. Postojeće igralište na naduvavanje za decu je osposobljeno i biće postavljeno pored odbojkaškog terena, a planiramo i ljuljaške, klackalice i tobogan. Mislim da će prostor bazena biti prijatan za boravak. Obnovljene su oštećene sanitarije u toaletima i vodiće se računa o njihovoj higijeni jer moraju da zadovoljavaju propisane higijensko-sanitarne norme, u suprotnom su predviđene visoke kazne, a sprovode se i kontinuirane inspekcijske kontrole. Temperatura vode u bazenima će i ove godine biti odgovarajuća, prečistač vode funkcioniše kako treba, a i analiza kvaliteta vode će se raditi svakodnevno“, rekao je Stanojev.


Sportski centar je u uređenje bazena do sada uložio oko 250.000 dinara. Na održavanje olimpijskog bazena se troši najviše novca, oko 10.000 dinara dnevno.


Tokom sezone kupanja na bazenima će biti devet spasilaca, šestoro u jednoj smeni, ali će ti ljudi, objasnio je direktor sportskog centra, biti angažovani i na drugim poslovima ukoliko se pokaže potreba za tim (košenje trave, održavanje čistoće). „Za održavanje čistoće će biti angažovano više ljudi i na to ćemo obratiti posebnu pažnju, jer su to stvari o kojima možemo i moramo sami da vodimo računa: čistoća i higijena moraju da budu na zavidnom nivou“, rekao je Stanojev.


Kada su u pitanju sportske aktivnosti u sportskom centru, kapaciteti na otvorenim i na zatvorenim bazenima su popunjeni, imajući u vidu da pored bečejskih sportskih klubova mnoge sportske ekipe iz drugih gradova i država dolaze u Bečej na pripreme. Zato je rukovodstvo ustanove pripremilo plan rada koji je upravni odbor usvojio pre desetak dana.


„Ustanova za sportsku i kulturnu aktivnost omladine ima na raspolaganju smeštajne kapacitete u objektu Gerontološkog centra, u tzv. Komarcu, planiramo da do 1. jula sobe na drugom spratu tog objekta osposobimo za korišćenje. Treba da se okreče, zamene podovi, ugrade klima uređaji, tako da pored sportskih terena i bazena imamo i smeštaj u ponudi za ekipe koje dolaze u Bečej na pripreme. Ranije je to funkcionisalo, ali u poslednje dve-tri godine sobe nisu bile u funkciji i rešili smo da to aktiviramo kako bi povećali prihode, jer od opštine dobijamo 80 posto za plate i 100 posto za struju i termalnu vodu, a ostalo moramo da finansiramo iz sopstvenih sredstava. Želimo i da obnovimo nekoliko sprava u teretani. To je investicija od oko 1-1,5 miliona dinara, ali toga će biti u slučaju da ove godine bude dobra letnja sezona i da iz sopstvenih prihoda možemo da izdvojimo novac za te namene. Ideja ima, i naš bazen bi mogao da bude bolji, recimo, od bazena u Adi, gde mnogi Bečejci odlaze, ali nedostaje nam malo više prostora i više razumevanja iz opštine. Jedna od ideja je da se termalni bazen spoji sa olimpijskim bazenom i pusti u funkciju, jer se nalazi na mestu koje otvara mogućnosti za privlačenje posetilaca, a koje nisu dovoljno iskorišćene“, rekao je Stanojev.


S obzirom na to da se na funkciji direktora Ustanove za sportsku i kulturnu aktivnost omladine „Đorđe Predin Badža“ nalazi tek dva meseca, on se osvrnuo i na stanje u kojem se nalazi ova ustanova i istakao da je jedan od dugogodišnjih problema krov.


„To se pokazalo i sada, prilikom nedavnih obilnih padavina. Sanacija krova je nešto što ću sa ove funkcije pokušati da rešim. Postoji projekat za sanaciju i rekonstrukciju krova na sportskom centru sa kojim je konkurisano i traženo je oko 16 miliona dinara. Posebno je kritičan prednji stakleni deo krova kod ulaza u objekat i pokušaćemo da iz sopstvenih sredstva uradimo sanaciju bar tog dela, a ostalo saniramo onako kako i koliko možemo u skladu sa finansijama, dok ne uspemo preko konkursa da obezbedimo više novca da se krov sanira u potpunosti. Opština je obećala podršku ukoliko projekat bude prihvaćen i odobren na nekom od konkursa pokrajine. Problema ima i nastojimo jedan po jedan da ih rešavamo. U pitanju su i zaostala dugovanja prema Vodokanalu i NIS Naftagasu. Bilo je rečeno da je dug prema NIS Naftagasu otplaćen u visini od 45 miliona dinara, međutim, nije, skinuto je 15 miliona, a ostalo je 30 miliona dinara duga. To nas koči u poslovanju. Dug prema Vodokanalu je oko 8 miliona dinara, i to je sve iz ranijeg perioda“, izjavio je Dejan Stanojev, direktor sportskog centra u Bečeju.


LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci