Povezana prva bušotina baterije bunara: Poboljšano snabdevanje vodom

  21 oktobar 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prošlog petka (14. oktobra) privremeno je povezana prva bušotina baterije bunara BS-6, što je rezultiralo poboljšanje vodosnabdevanja u Bečeju.

Prema informacijama iz JP Vodokanal, povezivanjem prve bušotine baterije bunara obezbeđen je protok vode od 90 litara u sekundi, što je dovelo do normalizacije vodosnabdevanja korisnika, a samim tim i ukidanja režima periodično smanjenog pritiska i potpune restrikcije u toku dana, ali ostaje uobičajeni režim smanjenja pritiska u noćnim satima između ponoći i 5 sati ujutru.
Tehnička direktorka Vodokanala Svetlana Karabaš je rekla da će snabdevanje vodom biti poboljšano u narednom periodu, „međutim, da bi se izvršilo povezivanje obe bušotine baterije bunara BS-6 i zasebnog bunara BI-1a prema projektima, neophodno je da Vodokanal dobije sredstva koja se očekuju od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Čim ta sredstva budu dostupna, pristupićemo kompletnoj nabavci potrebne elektro i hidromašinske opreme i izvršićemo povezivanje bunara po propisanim pravilima struke“. Inače, kvalitetno vodosnabdevanje građana Bečeja bilo je narušeno već dan nakon povezivanja bušotine baterije, 15. oktobra, jer su za sada nepoznati izvršioci ušli u trafo-stanicu koja se nalazi na vodoizvorištu i pokušali su da ukradu bakarni deo elektro-kabla.
„Nepoznato lice ili lica su ušla kroz ventilacioni otvor i najverovatnije kombinir klještama pokušala da preseku visokonaponski kabel, što je dovelo do kratkog spoja i do nestanka struje kojom se napajaju pumpe bunara. Posledica toga je bilo otežano snabdevanje vodom u gotovo 60-70 posto domaćinstava u Bečeju. Počinioci su pobegli, a policija je obavila uviđaj na osnovu poziva naše tehničke službe, koja je nakon toga zajedno sa ekipom Elektrovojvodine sanirala kvar i normalno vodosnabdevanje je uspostavljeno u subotu u večernjim satima. Ovim putem apelujemo na naše sugrađane da se ne bave ovakvom vrstom upada u objekte vodosnabdevanja, jer zbog minimalne finansijske koristi koju imaju, rizikujući svoj život, uzrokuju daleko veću materijalnu štetu i ugrožavaju kompletno vodosnabdevanje“, rekla je Karabaš.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci