Pripreme pred leto u OSC-u „Mladost“: Uskoro počinje sezona kupanja

  27 maj 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Početak sezone kupanja na otvorenim bazenima OSC-a „Mladost“ planiran je za 1. jun ukoliko to dozvole meteorološki uslovi, a prema rečima direktora ove ustanove Atile Kasaša, bazeni će za upotrebu biti spremni već 27. maja: „Radove privodimo kraju, tako da ćemo biti već spremni danas.

Ove godine nismo mogli ništa da investiramo zato što je finansijska situacija jako loša i u letnju sezonu ulazimo sa praznim budžetom, ali ćemo izvršiti najosnovnije radove, promenu nadstrešnica od trske i tretiranje bazena sa kiselinom i hlorom kako nalažu propisi“. Na pitanje da li su za letnju sezonu predviđeni novi sadržaji koji bi privukli više posetilaca, Kasaš je odgovorio: „Imaćemo neka dešavanja, ali uglavnom u saradnji sa zakupcima ugostiteljskih punktova poštujući njihov program, koja se odnose na večernje i noćne sate. Još ne znamo tačno da li će to biti žurke ili žive svirke. Što se tiče dešavanja tokom dana, razmišljamo i o tome, bili bi to programi za vikend kada ljudi porodično dolaze na bazene. Razgovaraćemo sa Bečejskim udruženjem mladih (BUM) i pokušaćemo zajedno sa njima da organizujemo zabavne igre tipa ’Igre bez granica’“.

Ulaznica na bazen 130 dinara

Što se tiče cena ulaznica na bazen, dnevne ulaznice će umesto 120, biti 130 dinara, cena porodične karte za četiri osobe ostaje ista, 360 dinara, kao i cena mesečne ili tzv. sezonske karte za 35 ulaza, koja će koštati 2.640 dinara. Novina je pretplatna karta za deset ulazaka po ceni od 1.000 dinara. Cene ulaznica za noćno kupanje nisu korigovane. Karte za otvoreni bazen se mogu kupiti na blagajni sportskog centra, a prošle nedelje su poslate ponude firmama i školama sa mogućnošću plaćanja na više rata.

Sanacija krova sportskog centra?

Jedan od višegodišnjih problema sportskog centra je krov koji se nalazi u veoma lošem stanju i čija je sanacija već nekoliko puta razmatrana, ali nedostaje novac da se to i uradi. Na pitanje da li postoji pomak u rešavanju tog problema, Kasaš je odgovorio da se razmatra jedna „rezervna varijanta“.
„Imamo projekat kompletne sanacije krova, koji je jako skup, oko 25 miliona dinara. Tokom proteklih tri-četiri godine za novac smo konkurisali u raznim fondovima, kod ministarstava i sekretarijata, ali bez uspeha, nismo mogli da obezbedimo toliko para. Ove godine smo dobili jednu interesantnu ponudu za značajno manje novca, oko 1,3 miliona dinara, da se uradi sanacija krova, s tim da ti izvođači daju garanciju od 5 do 7 godina da krov neće prokišnjavati. Konsultovali smo nekoliko izvođača da vidimo da li je tako nešto izvodljivo, oni su napravili presek, pregledali krov i konstatovali da postoji mogućnost da se tako sanira krov. Ovim radovima bi se prvenstveno sanirale pukotine iznad zatvorenog bazena, gde je veoma kritično, i iznad hale, zatim bi se ceo krov premazao specijalnim smesama da se sačuva od daljeg propadanja i uradila bi se zamena jednog dela limova i oluka koje je pokidao vetar. To je privremeno rešenje kojim bismo makar dobili na vremenu i zaštitili sportski centar od daljeg propadanja, dok se ne uradi kompletna sanacija. O ovoj ideji smo razgovarali sa predsednikom opštine i predlog je već razmatran na Opštinskom veću, tako da smo dobili potvrdu da nam opština odobrava ta sredstva. Sada treba da se uradi dokumentacija i da se sprovedu zakonski propisi, s obzirom na to da se radi o značajnim sredstvima i mora da se raspiše tender, pa ćemo videti koliko će biti ponuđača. Očekujem da bi pre kišnog perioda, do jeseni, mogla da se uradi ovakva sanacija krova“, objasnio je direktor sportskog centra.
Upitan kada očekuje raspisivanje tendera, Kasaš je odgovorio: „Ove nedelje ćemo imati konsultacije sa predstavnicima lokalne samouprave da vidimo da li su sredstva obezbeđena, jer tender ne može da se raspiše ako nema pokriće, a čim od opštine dobijemo zeleno svetlo, mi ćemo odmah sprovesti proceduru.“

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci