Ekipno juniorsko prvenstvo Srbije: Bečejke vicešampionke države

  17 februar 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Stonoteniserke Bečeja su zauzele drugo mesto na juniorskom ekipnom Prvenstvu Srbije održanom u Bečeju 4. februara u sali SC „Đorđe Predin Badža“.

One su u finalu poražene od ekipe Obilić Aleve rezultatom 3:1. Ekipa Bečeja na ovom turniru je nastupila u sastavu Reka Bezeg, Ivana Ćućuz i Aleksandra Molnar. U prvoj fazi takmičenja one su zauzele drugo mesto u A grupi iza ekipe iz Novog Kneževca nakon što su posle poraza od ekipe Obilić Aleve savladale stonoteniserke Vojvodine iz Bačkog Gradišta rezultatom 3:1. U ovom meču Reka Bezeg je bila bolja od Edine Benke (3:2), Radmila Tominjak ubedljivom pobedom protiv Aleksandare Molnar (3:0) je izjednačila rezultat, da bi ponovo vođstvo Bečejki donela Ivana Ćućuz koja je bila bolja od Dore Veđelek (3:1), a Reka Bezeg donela je konačan uspeh pobedom protiv Radmile Tominjak rezultatom 3:2.
Bačkogradištanke kao trećeplasirane u grupi nisu izborile pravo nastupa u daljem toku takmičenja u kojem su se u polufinalu Bečejke sastale sa ekipom Crvene zvezde iz Beograda, inače prvoplasiranom ekipom u grupi B, ostvarile pobedu rezultatom 3:1 i stekle pravo nastupa u finalu. Pobede protiv Beograđanki izvojevale su Reka Bezeg dva puta, Ivana Ćućuz jednom, a jedan poraz zabeležila je Aleksandra Molnar.

Drugi polufinalni par je bio Obilić Aleva i ekipa Novog Sada koja je u konačnom plasmanu zauzela treće mesto, jer je nakon poraza od stonoteniserki iz Novog Kneževca sa 3:1 identičnim rezultatom savladala stonoteniserke Crvene zvezde. Ekipa Vojvodine iz Bačkog Gradišta bila je peta.

Na juniorskom Otvorenom prvenstvu Srbije u organizaciji STK Bečej nastupila je 31 takmičarka iz sedam klubova: Bečej, Crvena zvezda Beograd, Vojvodina Bačko Gradište, Novi Sad, Bačka Topola, Obilić Aleva Novi Kneževac i Lužnica iz Babušnice, i 32 takmičara u muškoj konkurenciji iz takođe sedam klubova: Novi Sad, IMT Beograd, Temerin, Spartak Subotica, Stak Beograd, Galadska iz Kikinde i Stens iz Zrenjanina koji su u finalu savladali Subotičane sa 3:0, treća je bila ekipa Stak iz Beograda, a četvrta Temerina.

V.F.

Naslovi

Popularni Članci