Odštampajte ovu stranicu

UGROŽENA BEZBEDNOST DECE U BLIZINI ŠKOLE: Čiji je semafor?

  28 maj 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

SEMAFOR u neposrednoj blizini škole „Sever Đurkić“, na raskrsnici Zelene ulice i ulice Zoltana Čuke, ne radi već mesec dana i to ugrožava bezbednost dece.

U redakciju Bečejskog mozaika je došao Željko Trbić, radnik na održavanju škole, sa molbom da se obavesti javnost o ovom problemu i da se podstaknu nadležni da reše ovaj problem. On je rekao da je u protekle dve nedelje jedno dete palo sa bicikla zbog neustupanja prava prvenstva od strane drugih učesnika u saobraćaju, a drugo dete je „zakačio“ automobil na raskrsnici kada je dolazilo u školu. Zbog tih slučajeva roditelji su od direktorice škole zatražili da preduzme potrebne korake u cilju rešavanja problema. Škola je obavestila nadležne u Policijskoj stanici Bečej, koji su ih uputili na opštinskog saobraćajnog inspektora od koga su dobili informaciju da oni znaju da taj semafor ne radi i da je to u nadležnosti Stankoma. Nakon još dva obraćanja nadležnima u Policijskoj stanici, dobijen je odgovor da problem ne može da se reši, jer se ne zna ko je nadležan za taj semafor, odnosno da je semafor nepravilno priključen na elektroinstalaciju i da ga je Elektrovojvodina isključila.
Branislava Vujanović, stručna saradnica za održavanje puteva i komunalnih objekta u Stankomu, potvrdila je da postoji problem u vezi sa priključenjem semafora na elektroinstalaciju. „Problem kod tog semafora vezan je za brojilo semafora i nastao je još 1983. godine. Trebalo bi pronaći dokumentaciju od pre 27 godina da bi se videlo ko je šta gradio. Po mom sećanju to je radila Južna Bačka, u to vreme OUR Elektrovojvodine i izgleda da su onda napravili grešku a sada Elektrovojvodina neće to da prizna i traži dokumentaciju, koju je teško pronaći“, objasnila je Vujanović.
Na pitanje kako ovaj problem može da se reši, Vujanović je rekla da postoji više načina ali nijedan način nije brz: „Već deset dana pregovaramo sa Elektrovojvodinom, moramo da razgovaramo i sa predstavnicima opštine da pokušamo da nađemo rešenje“.

LJ.M.