Programi u Zavičajnom muzeju i kaštilju: Noć muzeja

  14 maj 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ove godine, 15. maja i opština Novi Bečej učestvuje u programu povodom „Noći muzeja“.

Građani će u 18 časova u zavičajnom muzeju „Glavaševa kuća“ imati priliku da se prisete kako je Novi Bečej nekada izgledao, jer će biti izložene stare razglednice, a stalnu postavku muzeja čini niz dokumenata o ličnostima i događajima iz kulturne i istorijske prošlosti Novog Bečeja i Vranjeva. Zbirka je upotpunjena eksponatima etnografskog sadržaja.
Manifestaciju „Noć muzeja“ otvoriće hor Osnovne škole „Josif Marinković“ pesmom „Oh proleće“ koju je komponovao Josif Marinković, kome je „poklonjen“ deo muzeja kako bi se stvaralaštvo ovog velikana sačuvalo od zaborava.
Posetiocima muzeja će se tokom večeri predstaviti i novobečejski glumci amateri predstavom „Falična prigodba“, a najavljeno je i da će prisutni biti u prilici da uživaju u džez notama Bele Farkaša.
Deo programa biće realizovan i u muzeju „Kotarka“ u Novom Miloševu, gde će građanima biti prikazano staro oruđe za rad uz nastup kamernog hora KUD „Teodor Pavlović“ iz Novog Miloševa. U „Noći muzeja“ u dvorcu Karačonji preko puta „Kotarke“ biće otvorena i izložba „Kaštilj u prošlosti i u budućnosti“.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci