Sezona kupanja počinje 21. maja: Na olimpijski bazen i u maju

  07 maj 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Kompleks otvorenih bazena OSC „Mladost“ trebalo bi da bude otvoren najkasnije 21. maja.

Pripreme za otvaranje su počele posle prvomajskih praznika, pokošena je trava na delu koji je predviđen za rekreaciju (bič volej, košarka), a uskoro bi trebalo da počne i čišćenje i dezinfekcija bazena i okoline. „Radimo punom parom na pripremi za otvaranje. Nadam se da ćemo uspeti sve da završimo i pre 21. maja i otvorimo olimpijski bazen i ranije. I ove godine će nam biti najvažnija sigurnost plivača, kako fizička tako i higijenska. Što se tiče pratećih sadržaja, oni će biti isti kao i lane, jer nismo bili u mogućnosti da obezbedimo velika ulaganja. Ipak, postavićemo desetak novih suncobrana od trske i, za razliku od prošle godine, ove sezone ćemo grejati vodu“, rekao je Atila Kasaš direktor OSC „Mladost“.
I cene ulaznica ostale su na prošlogodišnjem nivou. Za pojedinačnu kartu za dnevno i noćno kupanje (od 22 do 02 časa) treba platiti 120 dinara, grupna ulaznica za četiri osobe košta 360 dinara, dok je cena sezonske ulaznice (35 ulazaka na bazen) 2.640 dinara. Deca mlađa od sedam godina ne plaćaju ulaz.  
U OSC-u „Mladost“ će i ove godine biti ulaganja u objekat i sadržaje. Ministarstvo omladine i sporta je u februaru odobrilo 5,26 miliona dinara za rekonstrukciju i prilagođavanje delova objekta da bi centar bio pristupačan za sve ljude (tender za izbor izvođača radova je u toku), a prošle nedelje Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je uplatio u budžet opštine 3 miliona dinara za nabavku sprava za teretanu. Prema Kasaševim rečima, sekretarijat, osnivač (opština) i sportski centar su potpisali trojni ugovor, a od novca koji je odobren, biće nabavljeno šest sprava za vežbanje. Posle tendera (uskoro bi trebalo da bude raspisan) teretana će biti postavljena kod svlačionice za zatvoreni bazen.       

S.M.

Naslovi

Popularni Članci