Na konkursu Uprave za kapitalna ulaganja: Za rekonstrukciju dela Zelene ulice 93 miliona dinara

  27 februar 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Opštini Bečej je na konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti infrastrukture Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine odobreno 93 miliona dinara za prvu fazu rekonstrukcije Zelene ulice u Bečeju, od Zmaj Jovine do Republikanske, piše u odluci o dodeli novca na tom konkursu.

S druge strane, iz lokalne samouprave su medijima dostavljene informacije o rekonstrukciji ulice, a tu se navodi da je reč o delu od Lovačke do Republikanske u dužini od 1.000 metara.
Kako je objašnjeno, reč je o tome da je od Uprave za kapitalna ulaganja tražen novac za rekonstrukciju ulice od Lovačke do Republikanske, a odobreni su radovi od Zmaj Jovine do Republikanske, te će nedostajući deo uraditi lokalna samouprava.

Ugovore su predstavnicima gradova i opština u Vojvodini 18. februara uručili predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević. Reč je o realizaciji 56 projekata na teritoriji 41 opštine i grada u Vojvodini u ukupnoj vrednosti 3,4 milijarde dinara.

Iz opštine Bečej je saopšteno da je predmet ugovora sa Upravom za kapitalna ulaganja rekonstrukcija saobraćajnice, popločavanje trotoara, rekonstrukcija biciklističke staze (beton), kolskih prilaza (beton) i parking mesta (behaton), rekonstrukcija saobraćajne signalizacije (horizontalne i vertikalne), te da je vrednost ugovora 118,4 miliona sa PDV-om. Uprava za kapitalna ulaganja finansira projekat sa 93 miliona dinara, a opština Bečej sa 25,4 miliona dinara.

„Pored toga, opština će o svom trošku rekonstruisati vodovodnu mrežu na istoj deonici, vrednost posla se procenjuje na 10 miliona dinara, javnu rasvetu (podrazumeva zamenu stubova i svetiljki) - procenjuje se na 23 miliona dinara, kao i zelenu površinu koju će uređivati JP Komunalac. Trotoari koji su rekonstruisani ranijih godina neće biti predmet rekonstrukcije, novorekonstruisani trotoari će biti istog izgleda kao postojeći. Radovi će se izvoditi fazno kako se ne bi ometao život i rad ljudi u toj ulici“, piše u saopštenju iz lokalne samouprave.

Navodi se i da će Komunalac da nastavi orezivanje platana u Zelenoj ulici, oni se neće odstranjivati, već će se korenje orezati tamo gde su podigli trotoar.
Upravo su u toku pripreme za raspisivanje javne nabavke velike vrednosti, ali se zasad ne može predvideti početak radova, s obzirom na obiman posao pripreme dokumentacije.

Inače, rok za izvođenje radova će biti oko 90 dana, a iz opštine kažu da će Zelena ulica biti rekonstruisana do kraja ove godine.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci