Prvenstvo Srbije za osobe sa invaliditetom: Uspešni Marko i Kristina Velimirov

  04 decembar 2009
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prvo Prvenstvo Srbije za osobe sa invaliditetom održano je prošle subote u Novom Sadu uz učešće 26 karatista iz klubova iz Beograda, Kovina, Zrenjanina, Kleka i Bečeja.

Ispred KBV „Dojo“ nastupili su brat i sestra Marko i Kristina Velimirov koji su ostvarili zapažen uspeh. Oboje su na svom prvom takmičenju u sportskoj karijeri u disciplini „prikaz tehnike“ osvojili bronzane medalje.
Marko ima jedanaest godina, a Kristina je četiri godine starija, učenici su ŠOSO „Bratstvo“, i oko pola godine se bave karateom u bečejskom klubu borilačkih veština. Inače, u „Dojo“-u postoji program za osobe sa posebnim potrebama, a Velimirovi su prvi polaznici. Sa decom rade nosioci crnog pojasa Nikola i Radmila Petrićević.
U skladu sa težnjom Evropske unije o uključivanju osoba sa invaliditetom u sportske aktivnosti, a u skladu sa nastojanjima Svetske karate federacije da se ovaj sport nađe u programu Paraolimpijskih igara, Karate federacija Srbije jedna je od retkih nacionalnih sportskih organizacija koja se prihvatila organizacije projekta  značajnog za čitavo društvo. Ovo prvenstvo je ujedno i pokušaj uključivanja osoba sa invaliditetom u društvo, a sport je jedan od najboljih načina za to.                              

S.M.

Naslovi

Popularni Članci