Čitalačka tribina

  03 mart 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Poštovana redakcijo! Obraćam vam se kao verni čitalac, još od prvog broja vašeg lista. Moja namera nije da nekog uvredim (ili da uvredim grupu sugrađana) zato neću pominjati ni imena, ni fizionomiju pojedinaca, samo ću ukazati na činjenicu i pomenuti neke delove ulica našeg ne tako čistog grada.

Pre mesec dana u našoj ulici (Sinđelićeva) pojavio se čovek sa rasnim psom, što nije ništa novo. Čovek (nije vlasnik) na uzici lepo šeta psa na ulici. Relacija mu je Republikanska – Sinđelićeva – Miloša Crnjanskog od Čilag tera do semafora na kraju Miloša Crnjanskog i tako dalje. A vreme šetnje je oko 7.30 i 8 časova ujutro. Lep veliki pas veličine dvomesečnog teleta na uzici, negovan, obučen, ima čak u prsluk, vlasnika mora da košta čitavo bogatstvo njegovo izdržavanje i hranjenje.
Dragi sugrađani, sigurno se pitate šta meni fali da pišem kad je pas u redu. Tu se slažemo! Ali ćemo se slagati i u tome da ako neko ili neka životinja puno jede, mora i da se isprazni, i tu je naš problem u delu Sinđelićeve ulice, jer ispred naših kuća (pored trotoara na zelenoj površini) ostavlja takvu količinu svog produkta da bi to bilo puno i za tovljenika od 100 kg (mada nije on jedini pas u našem gradu koji to čini po ulicama).
Sve ovo nije u redu, jer u zemljama gde ima više reda, zakona i kulture, vlasnik psa mora u takvim prilikama da pokupi produkt svog ljubimca, a kod nas to treba da uradi nedužni vlasnik kuće ako neće da mu smrdi i da ima ruglo ispred stana!
Zato se obraćam javnosti i samoupravi našeg (izgleda ne baš civilizovanog) grada da donese i sprovede potrebne odluke za čistiji i civilizovaniji grad.

S poštovanjem vaš verni čitalac, Karolj Berkeš

Naslovi

Popularni Članci