Od pokrajine Vojvodine: Na poklon vozilo za dijalizu

  18 april 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Dom zdravlja je prošle nedelje dobio novo sanitetsko vozilo. Reč je o kombi vozilu (8+1) namenjenom za transport pacijenata u centre na dijalizu, a za njegovu nabavku pokrajina je obezbedila 2,5 miliona dinara.

Vozilo je u Bečej dopremljeno 8. aprila kada je održana i konferencija za novinare kojoj su, pored direktora zdravstvene ustanove Siniše Šijačića, prisustvovali potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov, predsednik opštine Vuk Radojević i zamenik predsednika Skupštine opštine Nenad Tomašević.
Vozilo za dijalizu je, inače, treće vozilo u proteklih godinu i po dana koje je lokalna samouprava obezbedila u saradnji sa pokrajinom i republikom.
„Lokalna samouprava je samostalno finansirala nabavku jednog sanitetskog vozila za urgentne intervencije, potom smo u saradnji sa Ministarstvom zdravlja uspeli da nabavimo jedno putničko vozilo za potrebe kućnog lečenja i sada smo u saradnji sa pokrajinom nabavili novo vozilo za potrebe transporta pacijenata na dijalizu. Pored investicija u vozila uložili smo novac i u video nadzor svih objekata Doma zdravlja, kao i u ugradnju lifta u centralnoj zgradi“, rekao je Radojević.
Saradnju između lokalne samouprave i viših nivoa vlasti pozitivno su ocenili i zamenik predsednika Skupštine opštine Nenad Tomašević, rekavši da iako su „pripadnici različitih političkih partija koje su na vlasti i u opoziciji, nismo dozvolili da građani opštine Bečej trpe zbog toga, naprotiv, možemo da pokažemo ličnim primerom da to može biti od koristi svim građanima opštine Bečej“, i potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov koji je, kako je rečeno, zbog svog angažovanja najzaslužniji za nabavku novog vozila. „Danas smo svedoci jednog pozitivnog primera saradnje pokrajine i lokalne samouprave Bečeja. Bolest ne gleda na političku pripadnost i bez obzira na različite politike koje su u lokalnoj samoupravi u Bečeju u odnosu na pokrajinu, vlada Vojvodine će dobre projekte uvek podržati. Tu se vidi i uspešnost rukovodstva opštine Bečej, menadžerski duh, da pokušava na sve načine, i u tome uspeva, da privuče što više sredstava da bi se obezbedio bolji život građanima opštine“, rekao je Vrebalov.
Prema rečima direktora Siniše Šijačića, Dom zdravlja ima 24 vozila: „Naš vozni park je dobar ali je neophodno da se kontinuirano obnavlja. Novo vozilo će nam pomoći da prevaziđemo probleme kada je reč o pacijentima koje gotovo svakodnevno vozimo do centara za dijalizu u Novi Sad i Vrbas, jer smo imali dva vozila za to, od kojih je jedno izraubovano i vremenom će morati da se isključi iz upotrebe“.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci