VIBA liga: Tisa je jesenji prvak

  15 januar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Košarkaški klub Tisa četvrtu godinu zaredom takmiči se u VIBA ligi. U jesenjem delu sezone 2009/10. pionirska selekcija ovog kluba (dečaci rođeni ’95. godine i mlađi) imala je mnogo uspeha.

Bečejci su polusezonu završili na prvom mestu na tabeli pobedivši sve svoje rivale. Redom su „padale“ ekipe Radivoj Korać, Sport kej, Osijek, Difens, Zrenjanin, Medžik i Starinski, a najmlađi košarkaši Tise treba da odigraju i odloženu utakmicu protiv ekipe Titela. Titel je drugoplasira ekipa na tabeli i susret sa njima bi mogao da bude i derbi prvenstva. Tokom prvog dela sezone za Tisu je nastupilo četrnaest igrača, a trener Atila Horvat pružio je šansu svim igračima da pokažu naučeno znanje sa treninga:
- Dečaci su postigli sjajan rezultat, tokom polusezone su ispoštovali sve zahteve koje sam stavio pred njih, tako da sam zadovoljan učinjenim u prvom delu lige. Prvo mesto na tabeli posledica je rada koji upražnjavamo na treninzima tri puta nedeljno, a imali smo i tri kampa u sezoni. Mladi košarkaši koje treniram poseduju različite kvalitete, neki su talentovaniji od drugih, ali se trudimo da popravimo sve nedostatke i da većina njih postanu dobri košarkaši.

Kakav je kvalitet ovogodišnje VIBA lige u pionirskoj konkurenciji?

- Mislim da je na sasvim dobrom nivou. Nekoliko ekipa čiji podmlaci igraju sa nama su u Srpskoj ligi, što dovoljno govori da dolaze iz sredina u kojima se neguje košarka i gde se dobro radi. Jesenas smo ih pobeđivali i sa 20 koševa razlike, a to valjda znači i da su naša deca talentovana i kvalitetna. Međutim, suočavamo se sa problemima koji nas sputavaju da radimo još kvalitetnije i da napredujemo još više. Klinci bi mogli više puta nedeljno da rade, ali za to nemamo prostora. Takođe, klub nije u zavidnoj finansijskoj situaciji da izguramo sve ono što želimo.

Liga se nastavlja ovog vikenda. Šta očekuješ do kraja sezone?

- Očekujem da nastavimo u istom ritmu, da ne prekidamo seriju pobeda. Cilj je da se plasiramo na fajnal-for, da osvojimo prvo mesto i obezbedimo plasman u Ligu Srbije. Ako u tome i uspemo nisam siguran da ćemo se i takmičiti u tom rangu, jer iziskuje veće finansijske izdatke za koje klub nema rešenja.

Upravo zbog nedostatka finansija Tisa ove godine nije ušla u takmičenje sa dve selekcije kao što je to bio slučaj prethodnih godina. Da li postoji rešenje da pioniri Tise, u slučaju da osvoje prvo mesto, ipak nastupe u Ligi Srbije?

- Naše želje su jedno, a mogućnosti nešto sasvim drugo. Problem može biti rešen samo ako rukovodstvo uspe da nađe sponzora koji će nam pomagati - rekao je Horvat.     

S.M

Naslovi

Popularni Članci