Džudo: Prvenstvo Srbije - Titula šampiona za Stojkova

  09 februar 2018
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Aleksandar Stojkov je osvojio titulu prvaka Srbije u džudu u kadetskoj konkurenciji u kategoriji +90 kg na prvenstvu održanom minulog vikenda u Beogradu. Mladi takmičar JK Mladost iz Bečeja je na turniru u hali u Šumicama u subotu u finalu savladao Slobodana  Bakića, člana kikindskog Partizana i zasluženo došao do zlata.

Prethodno, u prvom kolu takmičenja, Aleksandar Stojkov je pobedio Đorđa Crvenog iz Turije, a potom Marka Vasića iz  novosadskog Partizana.
- Aleksandar je opravdao naša očekivanja u potpunosti - kaže Milorad Lončarević iz JK Mladost - Strpljivo je i marljivo radio u poslednja tri meseca sa trenerom Acom Grbićem, spremajući se za ono što ga očekuje. Nismo bili sigurni koliko će, uprkos snazi koju poseduje, biti u mogućnosti da se nosi sa ostalim rivalima koji imaju veću telesnu težinu. Međutim, na Prvenstvu Vojvodine u Kaću, gde je takođe u finalu bio bolji od Bakića koji je teži od njega čak 31 kg, postali smo optimisti i znali smo da posle titule prvaka pokrajine nije daleko ni titula prvaka Srbije.
Inače, na Prvenstvu Srbije pravo nastupa stekli su takmičari koji su zauzeli jedno od prva tri mesta na Prvenstvu Vojvodine, Beograda i Centralne Srbije, tako da su uz Stojkova, koji je bio prvi na Prvenstvu Vojvodine održanom 21. janura u Kaću, i Bakića koji se borio sa njim u finalu i u konačnom plasmanu bio drugi, u konkurenciji su u Šumicama bili još Andrija Stošić, član 13. maja iz Beograda, Marko Vasić iz Partizana iz Novog Sada, Željko Simić iz Borca iz Beograda, Aleksa Inđić iz Novosadskog  džudo kluba, Đorđe Crveni iz Džudo kluba Turija i Obren Antić iz DŽK Bor.
Narednog vikenda bečejski džudisti nastupaju u Laktašima na međunarodnom turniru u kategoriji pionira.             

V.F.

Naslovi

Popularni Članci