Međunarodni plivački miting „Star 2018 Bečej“: Domaćinu drugo mesto

  09 februar 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Plivači PK „Swim star“-PVK Bečej osvojili su 12 zlatnih, 12 srebrnih i 5 bronzanih medalja na Međunarodnom plivačkom mitingu „Star 2018  Bečej“ održanom u subotu na bazenu  SC „Đorđe Predin Badža“ uz učešće oko 200 plivača iz 14 klubova iz Srbije, BiH i Rumunije.

Boje bečejskog kluba branilo je 39 takmičara (27 u muškoj i 12 u ženskoj konkurenciji) a najbolji u generacijama bili su Andrej Mrkšić  (generacija 2011), Ana Rebeka  Nađnemedi (2010), Nataša Kekić (2005) i Boris Mrkšić u uzrastu godine rođenja 2009.
Zlatne medalje na 50 m slobodno u svojim starosnim kategorijama su osvojili Boris Mrkšić i Andrej Mrkšić, a u disciplini 100 m slobodno prva je bila Nataša Kekić. Zlatne medalje za bečejski klub u trci na 50 m prsnim stilom osvojili su Todor Brankov i Ana Rebeka Nađnemedi, na duplo dužoj distanci u ovoj disciplini srebro je pripalo Kornelu Ferencu i Aleksandri Kobilarev u ženskoj konkurenciji, dok je bronzanu medalju osvojio Barnabaš Penzeš u kategoriji dece 11 godina starosti.
U disciplini 50 m leđnim stilom u svojoj starosnoj kategoriji Andrej Mrkšić je osvojio zlato, dok je njegov klupski drug Miron Lazić bio drugi, a u godinu dana starijem uzrastu srebro je pripalo Darku Japundžiću, kao i Jovani Srdanov u ženskoj konkurenciji.
Na duplo dužoj distanci u ovoj disciplini zlatne medalje za Bečej je osvojila Nataša Kekić, kao i u disciplini 100 m mešovito, u kojoj je u svojoj starosnoj kategoriji pobedila i Aleksandra Kobilarev i Ana Rebeka Nađnemedi, a Reka Varga je bila prva u disciplini 100 m delfin stilom i druga na 100 m mešovito, kao Jovana Srdanov i Boris Mrkšić u muškoj konkurenciji dok je Katarina Anđelković zauzela treće mesto u ovoj disciplini.   
Bečejska štafeta 4x50 m mešovito u sastavu Vanja Stepanov, Todor Brankov, Darko Japundžić i Boris Mrkšić je bila druga, kao i postava Jovana Srdanov, Ana  Rebeka Nađnemedi, Katarina Anđelković i Dunja Lovčević u ženskoj konkurenciji.
Pored toga, doprinos ukupnom uspehu i konačnom plasmanu na drugo mesto u ekipnoj konkurenciji svojim rezultatima dali su i ostali članovi bečejskog kluba na ovom vrlo dobro organizovanom takmičenju na kojem je prvo mesto osvojio Plivački klub „Proleter“ iz Zrenjanina sa 50 medalja, a treći je bio „Spartak Prozivka“ iz Subotice sa 28 odličja.
Međutim, primetan je bio izostanak takmičara iz PK Novi Sad i PK Vojvodina, koji se nisu pojavili na bazenu SC „Đorđe Predin Badža“, iako je prethodnog vikenda (27. januara) na SPENS-u u Novom Sadu održan Međunarodni  plivački miting „Evropa 2018“ na kom su nastupili bečejski plivači i očekivalo se da će Novosađani uzvratiti učešće, prema rečima organizatora iz Bečeja, bez obrazloženja.
Inače, na takmičenju u Novom Sadu uz učešće 414 plivača iz 32 kluba iz Mađarske, Hrvatske i Srbije bečejski plivači su osvojili 14 medalja.
Boje bečejskog kluba, koji je u ekipnoj konkurenciji zauzeo 7. mesto, branilo je sedam članova, koji su osvojili 10 zlatnih, 2 srebrne  i 2 bronzane medalje.
Ana Rebeka Nađnemedi (2010. godište) je pobedila u disciplinama 50 m, 100 m i 200 m kraul, Nataša Kekić u kategoriji takmičarki godine rođenja 2005. osvojila je zlato na 200 m, 400 m kraul i 200 m leđno. U svojoj uzrasnoj kategoriji (2009. godište) Jovana Srdanov je bila prva na 50 i 100 m leđno i druga na 100 m kraul, dok je Reka Varga u kategoriji 2007. godište pobedila na 50 i 100 m kraul, drugo  mesto pripalo joj je na 50 m delfin stilom, a treće na 200 m mešovito.
U muškoj konkurenciji Nikola Popović je bio treći na 50 m delfin, a nastupili su još Barnabaš Penzeš i Aleksandra Kobilarev.
Na ovom takmičenju nastupili su Bečejci, inače seniorski reprezentativci  Srbije: Čaba Silađi, član PK Vojvodina, koji je bio prvi na 50 i 100 m prsno, Jelena Ječanski, takođe članica PK Vojvodina, pobedila je na 50, 100 i 200 m leđno i zauzela je drugo mesto u apsolutnoj kategoriji u ženskoj konkurenciji. Na ovom takmičenju plivala je i Bečejka Jovana Đurić, koja nastupa za subotički  „Spartak“ i osvojila je zlatne medalje u disciplinama 400 i 800 m kraul, kao i četvrto mesto u apsolutnoj kategoriji u ženskoj konkurenciji.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci