Strahinja Nićić, bečejski kajakaš u dresu Sportika: Najbolji junior Pančeva

  08 januar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Bečej je uvek imao dobre kajakaše, osvajače medalja sa državnih prvenstava SFRJ, SRJ, SCG i Srbije.

Ranije su svi uspesi bili pod jednom „kapom“, sve medalje i trofeji su doneseni u KKK Bečej. Dobrih kajakaša u Bečeju ima i danas, međutim, u poslednje vreme iz raznih razloga poneki kajakaši odlaze u druge klubove. Na svu sreću neki se i vraćaju (olimpijac Jožef Šoti).
O uspesima kajakaša KKK Bečej i Marka Tomićevića (prošle godine veslao za KK Zemun, sada za KK Zorka Boje - Šabac) tokom prošle godine smo pisali mnogo puta, a nekako u senci bio je Strahinja Nićić, osamnaestogodišnji momak koji se takmiči u dresu KK Sportiko iz Pančeva.
Nićić je u 2009. postao juniorski prvak Srbije u K-1 na 5.000 metara i u dvosedu na deonici od 500 metara sa  Pančevcem Damjanom Kerekešom, u istoj uzrasnoj kategoriji je postao vicešampion države u K-1 na 500 i 1.000 metara, dok je u seniorskoj konkurenciji u dvojcu sa Borisom Tomkom osvojio srebrnu medalju (1.000 m). Nićić je nastupao i na međunarodnoj sceni, na Prvenstvu Balkana u Apatinu je bio prvak u jednosedu u trci na 1.000 metara i na duplo kraćoj deonici u četvercu sa Šijanom, Ercegom i Nikolićem. Sa istom posadom učestvovao je i na Evropskom prvenstvu u poljskom Poznanju, gde je osvojio treće mesto u B finalu.
Nagrada za sve ostvareno u prošloj godini stigla je prošle nedelje kada je Strahinja u izboru za najbolje sportiste godine Pančeva proglašen za najboljeg juniora grada.
Sve medalje koje je osvojio u 2009. godini ipak nisu zadovoljile apetite mladog Bečejca:
-  Delimično sam zadovoljan učinjenim u prošloj godini. Radio sam mnogo, spremao se najbolje što sam mogao, ali na Evropskom prvenstvu nisam ispunio očekivanja, pre sveg lična, i zbog toga je ostao žal.

Kajakaš si sedam godina, a promenio si već tri kluba (Bečej, Zabrežje  i Sportiko). Zbog čega?

- U Bečeju i Zabrežju nisu dovoljno cenili moj rad, malo su ulagali u moj napredak. Morao sam da idem dalje i tražim sredinu u kojoj ću moći da napredujem.

Da li si očekivao da budeš proglašen za najboljeg juniora Pančeva u prošloj godini?

- O tome nisam ni razmišljao, jer je kod juniora bila velika konkurencija. Kada sam saznao da sam izabran za najboljeg juniora nisam mogao da verujem. Priznanje mi još više laska kada se zna da je za najbolju sportistkinju Pančeva u seniorskoj konkurenciji izabrana Nađa Higl, svetska prvakinja na 200 metara prsno.

Očekuješ li da i od Sportskog saveza opštine Bečej dobiješ barem specijalnu nagradu?

- Ne razmišljam o tome.

S kakvim ambicijama ulaziš u novu godinu s obzirom na to da si od 1. januara prešao u seniorsku konkurenciju?

- Pre dva meseca sam sa Markom Tomićevićem, a pod budnim okom trenera Žarka Grčića, počeo pripreme za narednu sezonu. Trenutno radimo u teretani i bazenu, ići ćemo na more na pripreme i nadam se da će to sve biti dovoljno da budem među najboljim mlađim seniorima u Srbiji – rekao je Nićić.                                 

S.M.

Naslovi

Popularni Članci