Kuglašice Jedinstva: Nikad bliže tituli

  08 januar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

NOVI BEČEJ: Kada su na početku prvenstva u Super ligi kuglašice Jedinstva iz Novog Bečeja najavile mogućnost odustajanja od takmičenja, malo ko je očekivao uspešnu sezonu.

Međutim, Novobečejke su uspele da prevaziđu sve teškoće, sakupe dovoljno  snage i sa malim fondom igračica hrabro krenu u bitku za bodove.  Ekipa, koju već punih 25 godina predvodi  trener i igračica Đenđi Kirti, prvi deo prvenstva završila je na drugom mestu, sa samo dva boda manje od velikog rivala Pionira iz Subotice.
Kuglašice Jedinstva  su zabeležile šest pobeda, dva puta su igrale nerešeno, a jedini poraz doživele su u svojoj kuglani, od Kristala iz Zrenjanina (3:5), što je bilo odlučujuće u borbi za jesenju titulu.
Za ekipu je igralo sedam kuglašica. Svih devet utakmica odigrale su Andrea Kiš, Mirjana Dudevljev i Monika Kiš, kapiten Đeni Kirti i Ildiko Kormanjoš po osam, Biljana Bugarski sedam i Marta Ernješi šest utakmica.
Najbolji prosek ima Monika Kiš (547 čunjeva), druga po uspešnosti je Mirjana Dudevljev (543), a treća Đenđi Kirti (533). Najviše pobeda, ukupno osam, zabeležila je Monika Kiš, Biljana Bugarski šest, Đenđi Kirti i Andrea Kiš po pet, Ildiko Kormanjoš četiri, Marta Ernješi i Mirjana Dudevljev po tri pobede.    
Kapiten ekipe Đenđi Kirti je posle završetka polusezone sa zadovoljstvom konstatovala:
- Nisam mogla ni sanjati da ćemo posle svega što nam se događalo, imati ovako uspešnu sezonu. Zadovoljne smo osvojenim drugim mestom, ali istovremeno i tužne što nismo osvojile jesenju titulu koja nam je bila nadohvat ruke. Međutim, nesrećni poraz od Kristala na našem terenu bio je presudan, što su Subotičanke iskoristile da nas preteknu na tabeli.  

Ukazala vam se šansa da ponovite podvig iz 2007. godine kada ste bile prvakinje države?

- Mislim da nikad bliže nismo bili tituli nego u ovoj sezoni. Konkurencija je nešto slabija, pored Pionira i nas, za šampionsku titulu boriće se i SPC „Vojvodina“ iz Novog Sada, pa će naši međusobni dueli odlučiti kome će pripasti pobednički pehar. Ukoliko se dobro pripremimo, uz maksimalno zalaganje i potreban faktor sreće,  možemo našem gradu, po drugi put, pokloniti titulu prvaka države.      

S. Davidović   

Naslovi

Popularni Članci