Muški kuglaški klub Jedinstvo: Zadovoljni zlatnom sredinom

  08 januar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

NOVI BEČEJ: Bez trojice standardnih prvotimaca, Norberta Mesaroša, koji je pristupio Kanjiži, Roberta Ernješija mlađeg, koji je pojačao redove prvoligaša iz Sente, i Save Pajića, koji je prestao sa aktivnim igranjem, od kuglaša Jedinstva se u prvenstvu Prve srpske lige – Vojvodina i nije moglo očekivati više od petog mesta.

Učinak kuglaša Jedinstva  mogao je biti i bolji da nisu u svojoj kuglani igrali nerešeno sa Vihorom iz Sombora i Vojvodinom iz Novog Sada.
Novobečejci su zauzeli mesto u zlatnoj sredini, iz devet utakmica ostvarili su  tri pobede, tri nerešene igre i tri poraza.
Standardnu postavu na svih devet utakmica činili su Janoš Ivan, Robert Ernješi, Tibor Kirti, Šandor Ivan, Ištvan Jager (mlađi) i Lajoš Zolnai, dok je igrač i trener Ištvan Jager (stariji) odigrao samo jednu utakmicu.  
Najviše pobeda, ukupno osam, zabeležio je Ištvan Jager (mlađi), Tibor Kirti šest, Janoš Ivan i Robert Ernješi po pet, Lajoš Zolnai tri i Šandor Ivan dve. Najbolje proseke imaju Tibor Kirti (549), Robert Ernješi (545), Lajoš Zolnai (541), Janoš Ivan (536,5) i Išvan Jager (mlađi) sa 535 čunjeva. Najbolje pojedinačne rezultate ostvarili su Zolnai (591) i Kirti (578) u duelu sa Apatinom, u domaćoj kuglani.
Da kuglanje u Novom Bečeju ima budućnost potvrdio je 14-godišnji  Norbert Ernješi, koji je na pionirskom Prvenstvu Srbije u Apatinu osvojio zlatne medalje u pojedinačnoj konkurenciji i kombinaciji.
Za Jedinstvo je bio značajan i uspešan povratak Tibora Kirtija posle povrede, koji o učinku ekipe kaže:
- Uzroke što nismo ostvarili bolji plasman vidim u malom fondu igrača, a nedostatak konkurencije je prouzrokovao velike oscilacije u igri. Dva puta smo podbacili, igrajući nerešeno u našoj kuglani, dok smo na gostovanju u Zrenjaninu od lidera prvenstva Banata, posle vođstva od 3:0, ispustili pobedu. Da je bilo obrnuto, daleko mirnije bismo čekali nastavak prvenstva.
Najprijatnije iznenađenje priredio je debitant Lajoš Zolnai, koji se aktivirao u 41. godini života:
- Kuglanjem se bavim više od 25 godina, ali nikada nisam bio aktivan igrač. Nastupao sam za više ekipa u okviru radničko-sportskih igara, najduže za „Julijanu“, a pošto je Jedinstvo pred početak prvenstva ostalo bez pola tima, odlučio sam da se registrujem i pomognem dok ne stasa neko od mlađih igrača. Učinkom sam zadovoljan, mada mislim da smo uz malo više sreće mogli biti treći.   

S.D.

Naslovi

Popularni Članci