U sportskom centru „Đorđe Predin Badža“: Izložba dečjih likovnih radova

  18 april 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U holu Ustanove za sportsku i kulturnu aktivnost omladine Bečej „Đorđe Predin Badža“ početkom aprila otvorena je izložba dečjih likovnih radova poslatih na likovni konkurs čija je tema bila „Na bazenu“. Konkurs su raspisali Plivački i Vaterpolo klub Bečej u saradniji sa Savezom sportova opštine i lokalnom samoupravom.

Konkurs je bio namenjen deci predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovnih škola, a od više od 200 radova najuspešnije je odabrao profesor i akademski slikar Viktor Škrabanj.
Decu, njihove učitelje i vaspitače pozdravili su predsednici Plivačkog i Vaterpolo kluba Bečej Endre Sabo i Borko Marić, član Opštinskog veća zadužen za sport i omladinu Miomir Jelenić i zamenica predsednika opštine Tamara Ivanišević. Potom je bečejski akademski slikar Viktor Škrabanj uručio nagrade za najuspešnije likovne radove.
U kategoriji predškolskog uzrasta prvo mesto zaslužila je Anđela Matić (5 godina), drugo Elena Ćuk (5,5 godina) i treće Maša Ćuk (4 godine). U kategoriji 1. i 2. razreda osnovne škole prva nagrada je dodeljena Isidori Spajić, a druga Lazaru Božiću iz OŠ „Zdravko Gložanski“, a trećeplasirana je bila Emeše Kosoruš iz OŠ „Petefi Šandor“. U kategoriji učenika 3. i 4. razreda prvo mesto pripalo je Dunji Jevtimijević iz OŠ „Zdravko Gložanski“, na drugom mestu se našao likovni rad Martine Tot iz OŠ „Petefi Šandor“, a trećeplasirana je bila Nevena Popadić iz OŠ „Zdravko Gložanski“.
Specijalne nagrade su dobili Milica Gagić iz OŠ „Zdravko Gložanski“ i odeljenje 2b iz škole „Petefi Šandor“ za grupni rad, a organizator je dodelio još 18 posebnih nagrada mališanima „za kreativan pristup“.
Izložba je bila otvorena nedelju dana.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci