Skupština Saveza sportova opštine Bečej: Izabran novi predsednik

  23 februar 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Novi predsednik Saveza sportova opštine Bečej je profesor fizičke kulture Dejan Kapriš koji je imenovan na izbornoj skupštini 13. februara.

Tako je Kapriš na čelu Saveza sportova zamenio prethodnog predsednika u ostavci od maja 2017. Endrea Hegediša.
Za sada se ne zna kakav je plan rada novog predsednika i da li se očekuju ozbiljnije promene u tom savezu.
Na izbornoj skupštini imenovani su i članovi upravnog i nadzornog odbora Saveza: Marinko Momčičević, Milorad Rakić, Tibor Benke, Janoš Žolnai, Pjer Dimitrijević, Dijana Berak (UO) i Žarko Radović, Zoran Dragin i Mira Vuković (NO).
Na zasedanju je usvojena i inicijativa „Sportisti za bolesnu decu“.
U međuvremenu, upravo je okončan opštinski konkurs za finansiranje programa sportskih klubova – reč je o ukupno 7,7 miliona dinara.
Konkurs za finansiranje godišnjih programa kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta u opštini trajao je dve nedelje, rok za predaju projekata istekao je 20. februara
Javni poziv za finansiranje programa iz oblasti sporta potpisao je predsednik opštinske Komisije za sport Marinko Momčićević.
Podsetimo da je u budžetu opštine Bečej za 2018. godinu za program Razvoj sporta i omladine trebalo bi da bude potrošeno 122,2 miliona dinara (8,5 odsto budžeta): 61,5 miliona iz budžeta, 23,7 miliona iz sopstvenih prihoda i 37 miliona sa viših nivoa vlasti.
Za podršku lokalnim sportskim organizacijama i udruženjima i savezima predviđeno je 17,2 miliona, za funkcionisanje sportskog centra 54 miliona (sopstvena sredstva ustanove 21,4 miliona), za zamenu krovne konstrukcije sportskog centra opredeljeno je 34,3 miliona, od toga iz viših nivoa vlasti 33 miliona, za zamenu rasvete na otvorenom bazenu 5,8 miliona (sa viših nivoa vlasti 4 miliona, ostatak iz sopstvenih sredstava ustanove), za rekonstrukciju otvorenog bazena 5,5 miliona (4,2 miliona sa viših nivoa vlasti), a za rekonstrukciju sportskog terena i tribina u DTV Partizan predviđeno je 5,3 miliona dinara.

R.M.

Naslovi

Popularni Članci