Olimpijski komitet Srbije proglasio sportiste godine: Borislava Perić-Ranković najbolja u Srbiji

  30 decembar 2009
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Borislava Beba Perić-Ranković proglašena je za najbolju sportistkinju sa invaliditetom u 2009. godini u izboru Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).

Ona je laskavo priznanje zaslužila osvajanjem zlatne medalje na Evropskom prvenstvu koje je letos održano u Đenovi.
Perić-Ranković je u svojoj klasi (T-4) bez izgubljenog seta odbranila titulu evropske prvakinje osvojenu pre dve godine u Sloveniji, a ovom uspehu dodala je i dve bronzane medalje sa EP - u ekipnoj konkurenciji sa Zoricom Popadić i Sanjom Mitrović i u Open klasi, takmičenju svih kategorija stonotenisera sa invaliditetom.
Pored medalja osvojenih u Đenovi, Beba je bila izuzetno uspešna i na ovogodišnjim svetskim kupovima – u Srbiju je donela pet zlatnih, jedno srebrno i dva bronzana odličja.
Priznanje za najbolju sportistkinju u 2009. Borislavi je uručio Vlade Divac, predsednik OKS-a. Pored najbolje sportistkinje sa invaliditetom OKS je proglasio i najboljeg sportistu u ovoj kategoriji, a priznanje je pripalo atletičaru Draženku Mitroviću.
Za najbolje sportiste u Srbiji (bez invaliditeta) OKS je proglasio plivače – Milorada Čavića i Nađu Higl.
Posle dodele priznanja u sedištu OKS Beba je blistala punim sjajem:
- Naravno da sam zadovoljna dobijenim priznanjem, pogledajte samo u kakvom društvu sam bila. I ova godina je bila veoma uspešna za mene, osvojila sam sve što sam mogla, tako da sam nagradu i očekivala. Ali, kao i uvek kada se organizuju dodele nagrada za sportiste kriterijumi znaju da budu čudni, pa sam tako najbolja u Srbiji u izboru Olimpijskog komiteta, ali ne i na nivou pokrajine (!?). Ali da sada to ostavim po strani, drago mi je što je OKS vrednovao moj trud i rezultate, što mi je priznanje uručio baš Divac, i što mi je poželeo sreću u daljoj karijeri – rekla je Perić-Ranković.
Iako ove godine nije igrala veliki broj turnira (zbog trudnoće) Perić-Ranković je zadovoljna ostvarenim, a kaže da joj je najteže bilo upravo u Đenovi:
- U Kranjskoj Gori pre dve godine kada sam osvojila prvo evropsko zlato nije igrala Britanka Su Gilroj, tako da mi je put do medalje bio nešto lakši. Ove godine sam i sebi i drugima dokazala da sam najbolja i kada je ona na takmičenju i kada imam maksimalnu konkurenciju. Igrale smo finale i „rasturila“ sam je sa 3:0. Zadovoljna sam i napretkom u igri koji sam ostvarila ove godine, ali prostora za napredak još uvek ima.
O planovima u idućoj godini Beba je rekla:
- Kalendar takmičenja još uvek nisam napravila jer će sve zavisiti od prinove u porodici. Iako nisam igrala mnogo turnira ove godine i dalje sam prva na svetskoj rang-listi i to mi obezbeđuje vizu za Svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji u oktobru. Nadam se da ću posle porođaja uspeti da podignem formu na potreban nivo da bi u Koreju otišla da se borim za medalju, a ne da budem turista. Svetska medalja je jedino što mi nedostaje u kolekciji i to bih želela da imam – rekla je Perić.     

S.M.

Naslovi

Popularni Članci