Otvoreno prvenstvo Tunisa: Dominacija Bečejki u Evropi

  06 april 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Radmila Tominjak, članica STK Vojvodina iz Bačkog Gradišta, osvojila je zlatnu medalju u kadetskoj kategoriji na 2018 Tunisian Junior & Cadet Open, ITTF Junior Circuit koje je održano od 19. do 23. marta u Radešu u Tunisu, u pojedinačnoj konkurenciji pobedivši u finalu Nemicu Sophi Klee nakon preokreta sa 3:2 (9:11, 8:11, 11:5, 11:8, 11:9), a u igri parova sa Egipćankom Janom Wagih pripala joj je bronza. Ovim rezultatima je trinaestogodišnja Bečejka uspela da utvrdi svoje mesto u samom vrhu svetske i evropske rang-liste.

Druga predstavnica naše zemlje na ovom takmičenju, nekadašnja igračica Vojvodine iz Bačkog Gradišta, potom Uniree iz Uzdina, a trenutno članica STK Novi Sad, dvostruka prvakinja Srbije i najbolja evropska stonoteniserka i treća na svetskoj rang-listi u juniorskoj konkurenciji Sabina Šurjan je potvrdila svoju dominaciju i kvalitet. Nakon pobeda nad Alžirkom Malisom Nasri, Zaureš Akaševom iz Kazahstana i Turkinje Ozge Jilmaz, ona je u Tunisu u pojedinačnoj konkurenciji osvojila zlato savladavši u finalu sigurnom igrom Andreu Pavlović iz Hrvatske rezultatom 4:0 (11:1, 11:9, 11:7, 12:10) dok je u dublu sa svojom klupskom koleginicom Tijanom Jokić osvojila bronzanu medalju, a u ekipnoj konkurenciji joj je takođe pripalo zlato.

Ostvarenim rezultatom Sabina Šurjan se kvalifikovala za Olimpijske igre mladih koje će se održati od 6. do 18. oktobra ove godine u Buenos Ajresu, a Srbija će po prvi put imati predstavnika na ovoj najvećoj sportskoj smotri mladih u svetu.

Postignuti rezultati Radmile Tominjak i Sabine Šurjan su svakako vredni pažnje i za svaku pohvalu. Istovremeno su i potvrda tradicije i kvalitetnog rada sa mladim stonoteniserkama i stonoteniserima u opštini Bečej koja je pored nekada vrhunskih predstavnika na stonoteniskoj sceni kao što su Ištvan Poljak, Šandor Poljak, Marta Poljak, Sanja Mirilov, Milutin Glavaški, iznedrila Sabinu Šurjan i Radmilu Tominjak, zatim Reku Bezeg, koja je takođe veliki potencijal i sa Radmilom Tominjak trenutno nastupa u STK Vojvodina iz Bačkog Gradišta u prvenstvu I lige Srbije za seniorke. Međutim, njih dve će najverovatnije, slično Sabini Šurjan, koja je pre tri godine otišla iz Bečeja u drugi klub, na jesen potražiti novu sredinu u kojoj će nastaviti karijeru.

I ovo je vredno pažnje, ali nije za pohvalu.

V.F.

Naslovi

Popularni Članci