Izložba u Galeriji: „Krug“ Tisa - reka koja spaja

  04 decembar 2009
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prostorija Galerije „Krug“ bila je mala da primi ljubitelje likovne umetnosti koji su želeli da 26. novembra prisustvuju otvaranju izložbe slika „Tisa - reka koja spaja“, nastalih na prvoj međunarodnoj likovnoj koloniji u septembru u Bečeju.

Na izložbi je predstavljeno dvadeset umetničkih dela šesnaest slikara iz Zrenjanina, Novog Bečeja, Čuruga, Sente, Kanjiže, Čongrada i Bečeja, na kojima su prikazani motivi sa Tise.
Otvaranju izložbe prisustvovali su Peter Knezi, predsednik opštine, koji se posetiocima obratio na mađarskom jeziku, i Dušan Jovanović, predsednik Skupštine opštine Bečej, koji je prisutne pozdravio na srpskom jeziku.
„Jedna dobra ideja gospodina Bore Jakšića, koja je prepoznata od Agencije ’Stajić’ i Turističke organizacije opštine Bečej, a podržana od lokalne samouprave, finalizovana je ovom izložbom, a rezultati kroz umetnička dela nalaze se večeras pred nama. Naša želja je bila da reka Tisa bude i kulturna misao koja spaja ljude koji žive na njenim obalama, da kroz umetničko stvaralaštvo iskažemo našu pripadnost reci Tisi, njenoj lepoti i svemu onome što ona može da pruži. U tome su nam svakako pomogli umetnici. Ove godine likovna kolonija trajala je jedan dan, a sigurno je da će naredne godine trajati duže i da će postati tradicionalna, čime će Bečej dobiti još jednu umetničku, turističku manifestaciju. Zahvaljujem se umetnicima koji su darovali gradu Bečeju i njegovim građanima ova vredna umetnička dela, sa željom da se sledeće godine okupimo u što većem broju i da rezultat rada na koloniji ponovo bude prikazan na izložbi u Bečeju“, rekao Jovanović.
Izložbu je otvorio slikar Borislav Jakšić, koji je predsedniku opštine Bečej predao spisak slika koje su sada vlasništvo lokalne samouprave. Slike će verovatno biti izložene u prostorijama uslužnog centra opštine.
Na otvaranju izložbe nastupio je i tamburaški orkestar Muzičke škole „Petar Konjović“.  
Izložba „Tisa - reka koja spaja“ će biti otvorena dve nedelje.

Izložba keramičkih radova

U prostorijama Agencije „Stajić“ će 17. decembra u 19 časova biti otvorena izložba keramičkih radova „Keramike Ras“, umetničke porodice iz Sremskih Karlovaca.

LJ.M.


Naslovi

Popularni Članci