Jesenji deo Vojvođanske lige - Istok: Jedinstvo ispod očekivanja

  04 decembar 2009
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

NOVI BEČEJ: U godini kada se u Novom Bečeju obeležava veliki jubilej, jedan vek od kada je odigrana prva fudbalska utakmica, svojim igrama u aktuelnom prvenstvu Vojvođanske lige – Istok, fudbaleri Jedinstva nisu opravdali očekivanja. Posle 17 prvenstvenih kola Novobečejci su zimsku pauzu dočekali na osmom mestu sa 26 bodova i gol razlikom 27:22.

Zbog loše igre Jedinstva u prvom delu prvenstva došlo je do promene tri trenera. Posle neuspešnog starta i nerešene igre u prvom kolu sa Radničkim iz Bajmoka (2:2), smenjen je dugogodišnji trener Dragan Vukajlović. Ekipu je preuzeo Milorad Popović iz Kikinde, međutim, slab učinak ekipe, na 12 utakmica samo pet pobeda, nije zadovoljio čelnike kluba pa je četiri kola pre kraja poverenje ukazano Novici Glavaškom. Pod njegovim vođstvom ekipa je zabeležila tri uzastopne pobede i tako, bar donekle,  popravila utisak. Jedinstvo je najubedljiviju pobedu na domaćem terenu zabeležilo protiv Dinama iz Pančeva (7:0), a u gostima protiv Bačke iz Pačira (1:4).
Za ekipu je igralo 19 fudbalera. Svih 17 utakmica odigrali su golman Bojan Nemčev i Ervin Rigo, a utakmicu manje Velibor Škero, Goran Stanković i Živa Parabucki. Kapiten Davorin Šijanović, Strahinja Vasković, Ognjen Maleš, Srđan Lisica i Bojan Matić 15, Milorad Ivančev 14, Žarko Đokić, Marko Drljača i Damir Garčev 13, Damir Ćurčić 9, Dušan Milašinović šest, Marko Balaban  pet, Ervin Almaši dve i Miša Iličić jednu utakmicu.     
U listu strelaca upisalo se sedam fudbalera. Prvi strelac je Bojan Matić sa šest,  Šijanović i Đokić postigli su pet, Maleš, Parabucki i Rigo tri, a Ćurčić jedan gol.
Sportski direktor Arsen Tošić je očekivao daleko bolji plasman:
- Kada smo preuzeli klub želja nam je bila da Novi Bečej ima stabilnog vojvođanskog ligaša, što podrazumeva plasman u gornjem delu tabele. Zauzimanjem osmog mesta taj cilj smo donekle ostvarili, međutim, bilo je mnogo oscilacija u igri. Pobeđivalo se, ali i gubilo u serijama, pa smo promenama trenera želeli da „oživimo“ ekipu koja je po kvalitetu igrača morala biti među prvih pet.  Posebno alarmantno je da smo ekipa sa najviše žutih kartona, što zaslužuje posebnu analizu i dodatni rad na prevazilaženju  tog problema.
Dolazak trenera Novice Glavaškog bilo je spasonosno rešenje:
- Igrama u finišu prvenstva popravili smo ukupni utisak, međutim, možemo biti zadovoljni osmim mestom, ali ne i brojem osvojenih bodova. Ovaj sastav je mogao i morao imati daleko bolji učinak. Dugo sam u fudbalu i slobodan sam da kažem da po prvi put organizacija kluba prevazilazi stepen takmičenja. Rukovodstvo je učinilo velike napore da stvori, za sadašnje finansijske mogućnosti, dobre uslove za rad. Funkcionišemo kao dobro organizovani klub što na proleće mora rezultirati daleko boljim igrama.

Da li se razmišlja o pojačanjima?

- Kako da ne. Jedan od uzroka slabijeg plasmana je mali fond igrača. To moramo prevazići dovođenjem novih igrača. Neophodno je osvežiti napadačku liniju dovođenjem klasičnog strelca, a dobro bi nam došao i jedan iskusniji vezni igrač, mada ću veću pažnju pokloniti afirmaciji mlađih igrača.  To su nam želje, a da li će se one realizovati znaće se 25. januara naredne godine, kada će početi pripreme za nastavak prvenstva, na kojem očekujem da popravimo ukupan utisak.              

S.D.

Naslovi

Popularni Članci