Na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta Danas protesti u Novom Sadu

  17 februar 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Novi protest „Jedan od pet miliona Stop krvavim košuljama” u Novom Sadu održaće se danas, 8. februara na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, sa početkom u 18 časova.

Kako se navodi u saopštenju organizatora, osim uobičajenih poruka protesta zbog narastajućeg nasilja, korupcije i diktature u državi i društvu, učesnici skupa će svojim četvrtim okupljanjem u centru grada ustati u odbranu slobode medija.

„Predstavnička demokratija se zasniva na slobodnim izborima, a slobodnih izbora nema bez slobodnih medija. Stoga istovremeno branimo pravo medija i medijskih poslenika da govore i naše je pravo da znamo”, navodi se u saopštenju.

Na Pozorišnom trgu danas će govoriti novinarke Gordana Suša i Branislava Opranović, kao i novinar Željko Bodrožić.
Učesnici protesta će posle protestnog skupa krenuti u šetnju centralnim gradskim ulicama.

Kolona će sa Pozorišnog trga krenuti Uspenskom i ulicama Jovana Subotića i Vojvode Bojovića, posle čega će skrenuti u Bulevar kralja Petra Prvog pa u Bulevar oslobođenja.
Kod Futoške pijace protestna kolona će skrenuti u Jevrejsku ulicu, a zatim završiti šetnju na istom mestu sa kojeg je krenula.

Protesti u Novom Sadu počeli su 18. januara, kada se taj grad pridužio brojnim drugim gradovima u kojima se protesti održavaju od decembra prošle godine, a koji su počeli pod geslom „Stop krvavim košuljama”.

Beta

Naslovi

Popularni Članci