Nakon izveštaja DRI: Bez naknade za članove komisija

  17 februar 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predsednik opštine Bečej Dragan Tošić je 26. decembra 2018. godine rešenjem ukinuo naknade za rad svim članovima komisija imenovanim rešenjima predsednika opštine.

Reč je o predsedniku i članovima Komisije za sprovođenje postupka davanja u zakup poslovnog prostora (od 25.05.2017. godine), Komisije za sprovođenje postupka izdavanja u zakup neizgrađenog građevinskog zemljišta (od 16.10.2017. godine), Komisije za davanje mišljenja na nacrt Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji opštine Bečej za 2018. godinu (od 16.03.2018. godine).

Ukinute su i  naknade za rad svim članovima komisija iz reda zaposlenih imenovanim rešenjima, predsedniku, članovima, sekretaru i osobi odgovornom za kontrolu kvaliteta u Komisiji za izbor korisnika pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica dodelom bespovratnih sredstava izbeglicama za kupovinu seoskih kuća u okviru regionalnog stambenog programa (od 28.12.2016. godine), u Komisiji za izbor korisnika pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica dodelom paketa građevinskog materijala izbeglicama u okviru regionalnog stambenog programa (od 15.11.2016. godine).

U obrazloženju rešenja u Službenom listu opštine Bečej navodi se da su naknade ukinute na osnovu Izveštaja o reviziji pravilnosti poslovanja opštine Bečej za 2017. godinu u delu koji se odnosi na preuzimanje obaveza iznad odobrenih aproprijacija, sprovođenje postupaka javnih nabavki i rashode za zaposlene Državne revizorske institucije od 24.12.2018. godine. Osnov za ovo rešenje predsednika opštine je preporuka revizora koji se odnosi na isplatu naknade za rad u komisijama.

Osim toga, takođe postupajući na osnovu Izveštaja o reviziji pravilnosti poslovanja opštine Bečej za 2017. godinu Državne revizorske institucije, Opštinsko veće opštine Bečej 31. decembra donelo je rešenje o dopuni rešenja o obrazovanju Saveta za zdravlje opštine Bečej. Po dopuni, članovi Saveta za zdravlje imenovani iz reda zaposlenih u Opštinskoj upravi opštine nemaju pravo na naknadu za rad.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci