U Turiji od 22. do 24. februara: Danas počinje Kobasicijada

  27 februar 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Danas počinje 35. Kobasicijada u Turiji i trajaće do  nedelјe. Kao i ranijih godina i ovoga puta se očekuju brojni gosti iz zemlje i inostranstva. Prema rečima oragnizatora  pripremljen je i bogat program u okviru kojeg će se  pesmom i igrom predstaviti kulturno-umetnička društva, tamburaši, pevači.

U petak će goste Kobasicijade i Turijce zabavlјati Gradski tamburaški orkestar.

U subotu program u 10 časova otvara zdravičar Miroslav Đurović, a potom će se igrama iz Srema, Ponišavlјa i sa Rtnja predstaviti KUD „Đoko Patković“ iz Bobote, igrama iz Kobišnice, iz Bosilegradskog krajišta i Vranjskog Polјa nastupiće KUD „Svetozar Marković“ iz Novog Sada, a igrama i pesmama iz Vojvodine KUD „Mladost“ iz Čeneja. Za igre iz Rilјca i okoline Gruže zaduženo je UG „Novoselac“ iz Novog Sela, a reči iz zapovesti vojvode Živojina Mišića izreći će glumac Mića Živojinović.

Tačno u podne u subotu na programu je prezentacija najduže kobasice na svetu, prošle godine je bila dugačka 2.034 metra a ove godine bi trebala da bude metar duža. Posle toga slede nastupi tamburaških orkestara – „Dobra banda“ iz Srbobrana i „Boemi“ iz Bečeja, a od 17 časova planiran je koncert pevačke zvezde Cakane i grupe „Šara“.

Poslednjeg dana Kobasicijade, u nedelјu, nastupaće Klub za negovanje tradicije i običaja svih naroda i narodnosti, KUD „Jovan Aćimac“ iz Kumana, KUD „Stiški biseri“ iz Mojilovca i tamburaški orkestri „Srce Bačke“ i „Banda drvena“.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci