Protest sindikata za 1. maj: Nezadovoljstvo zbog siromaštva

  24 april 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Članovi Saveza samostalnih sindikata Srbije najavili su okupljanje 1. maja za Međunarodni praznik rada na Trgu Nikole Pašića u Beogradu jer su nezadovoljni „zbog katastrofalnog materijalnog“ i socijalnog položaja radnika i „nezavidnog stanja u društvu“.

„Organizovanjem skupa želimo da iskažemo nezado-volјstvo zbog nezavidnog stanja u društvu, katastrofalnog materijalnog položaja i egzistencijalne ugroženosti zaposlenih, sve većeg siromaštva i socijalnog beznađa penzionera i odsustva perspektive za nezaposlene i mlade. Pozivamo svoje članove da se odazovu pozivu kako bi jedinstvom i masovnošću pokazali da smo jedina brana urušavanju radničkih prava“, navodi se u saopštenju Saveza samostalnih sindikata Srbije.
Okuplјanje učesnika zakazano je za 11 časova, na skupu će biti pročitan Prvomajski proglas, a zatim će biti organizovana šetnja do Trga Slavija, gde će biti položeno cveće na spomenik Dimitrija Tucovića. Učešće na protestnom skupu povodom Međunarodnog praznika rada najavili su i članovi Saveza samostalnih sindikata opštine Bečej.
Odluka da se ovogodišnji Međunarodni praznik rada obeleži okuplјanjem u Beogradu doneta je na sednici predsedništva i usvojena na veću Saveza samostalnih sindikata Srbije u martu mesecu.

Lj.M.

Naslovi

Popularni Članci