Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje: Bezbednost u školama tokom štrajka

  24 april 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U okviru akcije obilaska škola u Vojvodini predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne manjine 17. aprila posetili su opštinu Bečej i u Ekonomsko-trgovinskoj školi, koja je bila domaćin, održali radni sastanak na kom je su sa predstavnicima lokalne samouprave i škola razgovarali o aktuelnostima i problemima u obrazovanju s posebnim osvrtom na stanje u obrazovanju i u školama u bečejskoj opštini.

Sastanku sa zamenikom i pomoćnicom pokrajinskog sekretara za obrazovanje, upravu i nacionalne manjine Aleksandrom Jovanovićem i Ljubicom Srđanov prisustvovali su članica Opštinskog veća zadužena za upravu i propise Svetlana Vuletić, načelnica Odeljenja za opštu upravu i društvene delatnosti Ljiljana Dejanović, opštinska prosvetna inspektorka Spomenka Sudčević, direktori i sekretari ŠOSO „Bratstvo“, OŠ „Svetozar Marković“ iz Bačkog Gradišta, OŠ „Šamu Mihalj“, Ekonomsko-trgovinske škole i predstavnici saveta roditelja iz ovih škola.
Zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, upravu i nacionalne manjine Aleksandar Jovanović je rekao da je sekretarijat prošle godine pokrenuo akciju obilaska škola da bi se na terenu upoznali sa stanjem bezbednosti dece u školama koje su bile i koje su i dalje u štrajku i šta se sa učenicima dešava za vreme pauza zbog štrajka prosvetnih radnika, ali da su, kako je rekao, vrlo brzo uočili da je to samo „vrh ledenog brega“ i da postoje mnogi drugi problemi o kojima treba razgovarati kako bi se oni rešavali ili predupredili.
„Ideja našeg dolaska jeste da budemo vama na usluzi i da vam budemo partneri i da kroz razgovor, savetima ili na neki drugi način vidimo kako možemo da vam pomognemo u rešavanju konkretnih problema vezanih za vašu opštinu i vaše škole. Do sada smo obišli gotovo polovinu opština u Vojvodini i za sada je efekat tih poseta dobar i škole su bile zadovoljne našom posetom i rezultatima razgovora. Ovakvi sastanci treba da se održavaju svake godine, jer jedna je stvar kada se posmatra funkcionisanje škola iz kancelarije i kroz administraciju, a drugo je situacija na terenu“, rekao je Jovanović.

Lj.M.

Naslovi

Popularni Članci