Narodno pozorište iz Kikinde: Vampirska simfonija

  24 april 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Pred bečejskom publikom na sceni „Zlatan Dorić“ Gradskog pozorišta prošlog petka gostovali su glumci Narodnog pozorišta iz Kikinde predstavom „Sava Savanović – vampirska simfonija“ koju je po tekstu Danice Nikolić-Nikolić režirao i adaptirao Nikola Zavišić.

Reč je o komediji koja, kao što i sam reditelj navodi, na satiričan način prikazuje „razliku koja zjapi između ruralne Srbije 19. veka i urbanog ’belog sveta’ koji u to vreme predstavlja Beč sa svojim kulturnim i civilizacijskim vrednostima“, a kroz lik Save Savanovića, nevaspitanog i nesofisticiranog romantičnog seljaka koji se, nakon što ga ujede prvi pravi srpski vampir Petar Blagojević, menja iz „živog seljaka u nemrtvog vampirskog kicoša i ženskaroša, čoveka svog vremena u dalekom Beču“.
Odličnom glumom i energijom, upotpunjenom scenskim efektima, odabranom muzikom i songovima, i efektnim kostimima akteri predstave su lako uspostavili kontakt sa publikom držeći njenu pažnju do poslednje scene, što potvrđuje i gromoglasan aplauz na kraju predstave i trostruki izlazak na bis sjajne kikindske glumačke ekipe.

Lj.M.

Naslovi

Popularni Članci